Un moldovean vrea să cumpere TikTok cu 50 de miliarde de dolari. Dorește să creeze o rețea europeană de platforme online din care să facă parte și această aplicație

120164070_458676598422970_3245721157417775751_n
Foto: instagram/jucov_alexandr

După ce SUA au interzis TikTok pe teritoriul țării sale în luna septembrie, mai multe companii americane au încercat să cumpere rețeaua socială chineză. Printre acestea s-ar afla și compania condusă de moldoveanul Alexandr Jucov, directorul general al World Lab Technologies.

UPDATE 18 decembrie 16.03. În data de 15 decembrie, pe diez.md, a fost publicat un interviu cu Alexandr Jucov și compania World Lab Technologies, unde într-o erată s-a menționat că această companie nu apare pe Bloomberg.

În situația în care redacția nu a dispus de un termen rezonabil pentru cercetare și din cauza posibilităților limitate de a cerceta prezentul aspect suficient de minuțios, un răspuns oficial fiind imposibil de a fi primit în termeni utili, aflându-ne într-o țară prea îndepărtată pentru a avea acces în mod rapid la aceste date în mod oficial, admitem că informația obținută putea fi imprecisă.

Astfel, din numele redacției, prezentăm scuzele de rigoare față de World Lab Technologies și excludem erata respectivă.

Erată 15 decembrie ora 23.40. Totuși, la o mai amănunțită cercetare a acestui fapt, am aflat că atât articolele din Forbes India, cât și din Business Insider sunt plătite, iar la crearea lor echipele editoriale ale acestor platforme nu au participat.

De asemenea, profilurile de social media ale omului de afaceri din Moldova au fost create cu câteva săptămâni înainte ca articolele comerciale de pe Forbes India și Business Insider să fie publicate.

Vedeți mai jos ceea ce am publicat mai devreme în ziua de 15 decembrie.

Omul de afaceri din Moldova susține că a propus 50 de miliarde de dolari, de două ori mai mult decât Microsoft. Cu toate acestea, negocierile au fost suspendate din cauză că „Donald Trump s-a implicat în acest proces de cumpărare a TikTok”, spune Alexandr Jucov.

Primele informații despre intenția moldoveanului de a cumpăra activele lui TikTok au apărut pe Forbes India și pe Business Insider.

Sursele indică faptul că una dintre companiile care pretinde să achiziționeze TikTok este World Lab Technologies (WLT), care este condusă de moldoveanul Alexandr Jucov. Potrivit informațiilor, WLT a propus 50 de miliarde de dolari companiei Oracle, care a obținut pachetul majoritar al TikTok, în timp ce Microsoft a ieșit din „competiție”.

facebook.com/jucovalexandr

Au trecut deja patru luni după anunțul făcut de Jucov și, până în prezent, nu se cunoaște nimic despre evoluția negocierilor pe acest subiect. Echipa #diez a fost curioasă să vadă ce spune acest moldovean, despre la ce etapă se află negocierile privind achiziția TikTok.

Potrivit lui Jucov, negocierile au fost îngreunate din cauza implicării ilegale a ex-președintelui SUA Donald Trump, care a impus o condiție ca platforma TikTok să fie cumpărată doar de o companie americană. Acesta ar fi favorizat compania Oracle, care a și obținut pachetul majoritar. Nefiind de acord cu acest lucru, World Lab Technologies l-a chemat în judecată pe Donald Trump, iar negocierile finale au fost înghețate.

„Inițial, au fost patru companii care doreau să cumpere TikTok: Microsoft, Twitter, Oracle și World Lab Technologies. Noi am oferit de două ori mai mult decât a propus Microsoft și ei erau nevoiți să renunțe, Twitter, la fel. Procesul de cumpărare a TikTok a durat în perioada august-octombrie, însă «datorită» lui Trump negocierile au fost înghețate pentru o perioadă nedefinită. Acesta și-a lobat interesele prin intermediul companiei Oracle, astfel încât anume această companie să cumpere TikTok. În prezent, compania pe care o conduc se află în litigiu cu Donald Trump, dar nu în calitatea lui de președinte, pe motiv că acesta a influențat pe căi nedemocratice procesul de achiziție a rețelei sociale chineze. Acum, nu pot spune când vom putea relua negocierile. Trump a ales de sine stătător cine să cumpere această platformă. Nici nu putem vorbi despre democrație și libertate în acest caz. Când s-a aflat că intru și eu în competiție, au pornit să publice articole defăimătoare în adresa mea. Se scria că sunt agent sub acoperire, eram învinuit de spălare de bani sau de contrabandă cu arme”, a spus Jucov.

facebook.com/jucovalexandr

Omul de afaceri își dorește să creeze o rețea de platforme online europeană, din care să facă parte și TikTok, pentru a facilita comunicarea între oameni.

„TikTok este așa de popular, deoarece aici găsești toți tinerii. Această platformă se deosebește foarte mult de celelalte cunoscute de noi. Aici poți încărca un videoclip și momentan să devii popular”, a spus Alexandr Jukov.

Alexandr Jucov este un moldovean originar din Chișinău, care potrivit lui ar deține trei corporații internaționale în SUA și Asia. Acestea s-ar ocupă cu dezvoltarea de noi tehnologii în domeniile sport, IT, cu producerea energiei regenerabile, de infrastructură cu impact pozitiv asupra dezvoltării sociale și regionale și altele. Rulajul anual al companiilor conduse de el constituie 240 de miliarde de dolari.

Alexandr Jucov a studiat la Școala nr. 17 din Chișinău, care, în prezent, se numește Liceul Teoretic Minerva.

Vă amintim că, în luna august, India a blocat TikTok pe teritoriul țării sale, iar în scurt timp, SUA a declarat că va face același lucru, de aceea i-a oferit 90 de zile, perioadă în care urma să fie vândută unei companii americane. Casa Albă acuză aplicația TikTok de spionaj industrial în favoarea Beijingului, fără a oferi totuși public probe tangibile.

TikTok este o aplicație și o rețea de socializare deținută de ByteDance. TikTok a fost lansată în China sub numele A.me în septembrie 2016. Este folosită pentru a crea videoclipuri scurte de diferite genuri.

În iulie 2020, TikTok raportat aproape 800 de milioane de utilizatori activi lunar.

În anul 2019, aplicația a fost descărcată de 1,5 miliarde de ori, fiind a șaptea cea mai descărcată aplicație din lume începând cu anul 2010.

Utilizatorii de smartphonuri pe Android au petrecut 68 de miliarde de ore pe TikTok în anul 2019.

Timpul mediu de navigare pe TikTok a fost de 45 de minute în anul 2019.

Veniturile TikTok, în anul 2019, s-au ridicat la 176,9 milioane de dolari.

TikTok poate fi descărcat în 150 de magazine mobile și e disponibil în 39 de limbi.

businessofapps.com
businessofapps.com

Evoluția descărcărilor începând cu anul 2016

businessofapps.com
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente