(video) Costă o avere! Nissan a început să ofere serviciul de restaurare din fabrică a modelelor Skyline GT-R

(update 05.03.2021) Nissan Motor a început să ofere serviciul de restaurare din fabrică anunţat încă în decembrie 2020. Compania a arătat procesul “standard” de restaurare pe video, primul pe listă fiind un coupe R32.

Se menţionează că prețul final al lucrărilor depinde de starea fiecărei maşini şi de ce alege clientul să i se facă. Din ce a reuşit să afle The Drive, contactându-i pe reprezentanţii NISMO, lucrările de restaurare a unui exemplar ca şi cel din imagini costă în medie 45 de milioane de yeni (practic 350.000 de euro)!

Dar există şi tot felul de add-on-uri și upgrade-uri pentru a putea ridica preţul şi mai mult, inclusiv opțiuni de tuning pentru a obține mai mulţi cai putere. De exemplu, puterea motorului RB26 de 2.6 litri, montat pe același R32, poate fi crescută până la 500 CP!

https://www.youtube.com/watch?v=a25rwwXJnKU

(11.12.2020) Din 2021, Nissan şi NISMO vor propune o a doua viaţă pentru modelele retro Skyline GT-R

Veste bună pentru posesorii de automobile sport retro marca Nissan. Nissan Motorsports International Co., Ltd. a anunțat că va începe să ofere servicii de restaurare din fabrică pentru modelul Skyline GT-R din generaţiile R32 (1989-1993), R33 (1993-1998) și R34 (1998-2001) începând cu anul 2021!

Lucrările necesare vor fi gestionate de NISMO, divizia sportivă a companiei. Niponii promit o calitate fără precedent a restaurării mașinilor, conform schiţelor din fabrică, într-o stare apropiată de ideal. Este vorba aici atât despre aspect, cât și despre agregatele de sub caroserie.

Amintim că din 2017 NISMO implementează proiectul NISMO Heritage, în cadrul căruia a fost reluată producția de piese de schimb originale pentru clasicul Skyline GT-R.

În cadrul procesului de restaurare a corpului maşinilor, NISMO va efectua nu numai identificarea defectelor, ci și va măsura geometria panourilor, în timp ce parametrii lor geometrici sunt planificați să fie comparați cu modelele matematice pentru a identifica astfel abaterile de la starea celor lansate iniţial din fabrică.

Informațiile despre piesele non-native, restaurate și revopsite vor fi introduse în “fișierul personal” al automobilului. Dacă va fi necesară înlocuirea uneia, NISMO va utiliza numai piese de schimb cu numere de identificare individuale, informaţii despre care de asemenea vor nota în jurnal. Motorul, la solicitare, va fi readus la specificațiile din fabrică. 

În general, restaurarea mașinii va fi împărțită în patru etape: 1) depanarea și restaurarea caroseriei; 2) depanarea, verificarea și repararea agregatelor (gen frâne), revizia motorului, dacă este necesar; 3) verificarea și curățarea interiorului, refacerea pieselor din plastic, înlocuirea elementelor uzate excesiv; 4) Asamblarea mașinii și verificarea performanței acesteia pe standul dinamometric și pe un circuit cu un pilot de teste profesionist în spatele volanului.

NISMO intenționează să prezinte prima mașină restaurată din cadrul acestui proiect numit “NISMO restored car” – un Skyline GT-R R32 din 1989 – în primăvara anului 2021 pentru a-și demonstra astfel capacitățile. Aceasta este de facto deja gata.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/