(foto) Bine de ştiut! Mai nou, Poliţia de Patrulare din Ucraina ar putea să nu vă verifice doar actele

Mai nou, când veţi circula pe teritoriul Ucrainei, poliţia locală ar putea să nu vă verifice doar actele în trafic. Poliţia de Patrulare din ţara vecină s-a ales cu un lot de autospeciale prin care vă pot face pe loc o mini revizie tehnică!

Datorită acestor stații mobile de diagnosticare, dotate cu echipamente adecvate şi certificate, ofițerii de poliție vor putea efectua controlul corespunzător al stării tehnice a vehiculelor. Iniţial este vorba despre vehicule care fac obiectul unui control tehnic obligatoriu precum sunt cele comerciale, care transportă pasageri sau care duc mărfuri periculoase.

Cu ajutorul echipamentelor din aceste autospeciale, ofițerii de poliție de patrulare vor verifica în mașini:

  • abaterile în direcţie;
  • înălţimea fasciculelor de lumină în faruri şi tipul lămpilor folosite;
  • conținutul de fum în gazele de eșapament ale maşini cu motoare diesel sau gaz-diesel;
  • conținutul de monoxid de carbon și hidrocarburi din gazele de eșapament ale mașinilor care funcționează pe benzină sau alt combustibil gazos;
  • înălțimea reziduală a benzii de rulare a anvelopelor;
  • cât de fumurii sunt geamurile;
  • zgomotul general produs şi cel al eşapamentului;
  • etc.

Controlul respectării stării tehnice a vehiculelor care transportă pasageri se va efectua în zonele lor de parcare, fie la punctele inițiale, intermediare sau finale ale traseului, fie în timpul plecării/sosirii din/la locurile special adaptate pentru depozitarea lor.

Controlul altor vehicule supuse verificărilor tehnice obligatorii va fi efectuat în locuri în care regulile de circulație nu interzic oprirea și parcarea acestora și în care acestea nu vor interfera cu traficul.

Timpul pentru o astfel de inspecție nu trebuie să depășească 20 de minute.

Atunci când se utilizează dispozitivele speciale, polițistul va întocmi un certificat de conformitate a stării tehnice a vehiculului și a echipamentului acestuia în două exemplare. Toate măsurătorile specificate în Actul de conformitate vor fi folosite ca probe, pe baza cărora polițistul va decide să aducă conducătorul auto la răspundere administrativă sau nu.

Polițiștii de patrulare care vor urma o pregătire specială vor lucra la astfel de stații tehnice. Pentru fiecare dispozitiv, ofițerul de poliție responsabil va avea cunoștințe cu privire la utilizarea acestuia. 

Astfel de stații tehnice vor fi distribuite în toate regiunile Ucrainei. Primul lot este compus din 30 de unităţi.

Vezi şi:

https://autoblog.md/un-nou-model-de-certificat-de-inmatriculare-si-permis-de-conducere-aprobat-in-ucraina-prin-ce-se-deosebesc-de-ale-noastre/
https://autoblog.md/video-ucraina-soferilor-li-se-propune-sa-castige-bani-prin-turnarea-altor-colegi-din-trafic/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/