(video) Cursa capacităților continuă! Noul Ram 3500 HD poate tracta acum remorci de practic 17 tone

Noul Ram Heavy Duty a fost adaptat pentru gama anului 2021 şi a devenit din nou mai capabil decât Ford F-Series Super Duty.

Ram 3500 HD este la moment cel mai puternic şi cel mai capabil pickup din segment, cu o capacitate de remorcare de aproximativ 17 tone cu ajutorul unui fixator montat în benă de tip “gooseneck” și cu 1.457 Nm de cuplu produşi de motor!

La momentul anunţului în ianuarie 2019 (pentru comparaţie) putea tracta până la 15.876 de kg cu ajutorul a 1.356 Nm. Iar încă actualul F-450 Super Duty (deja de generaţie veche) poate propune maxim 16.783 kg şi 1.424 Nm.

Cifrele actualizate s-au datorat propulsorului turbo diesel actualizat, care are şase cilindri în linie şi un volum de 6.6 litri. Acesta a fost dotat cu un sistem de supra alimentare cu presiune mai mare și un sistem de injecție optimizat. Rezultatul sunt cei +101 Nm de cuplu şi respectiv capacitatea a tracta greutăţi mai mari.

Greutatea maximă pe care un pickup o poate tracta acum este de 16.828 de kg. Acest lucru a fost realizat nu numai prin sporirea caracteristicilor motorului, ci și prin modificarea şi ranforsarea dispozitivelor de remorcare.

Modelul poate fi dotat cu aşa numita “şa” în mijlocul benei pentru ataşarea remorcilor compatibile, asta pe lângă cârligul de remorcare tradiţional care nu lipseşte (cu el se pot tracta până la 10.433 de kg)!

De asemenea, nouă pentru modelele din gama anului 2021, este o oglindă retrovizoare digitală care afișează imagini în timp real de la o cameră orientată spre spate și poate fi oprită pentru a reveni la o oglindă reflectorizantă tradițională.

Suplimentar, o sursă de alimentare externă disponibilă (400W, 115V) se află în colțul din stânga al benei. Acest conector are un capac rezistent la apă și include un invertor de 400W.

Preţul de start al modelului în SUA este de 35.545 de dolari.

Cmentariile sunt închise