fbpx

Procurorii ruși cer 18 ani de închisoare pentru cetățeanca R. Moldova, Karina Țurcan, acuzată de spionaj

Procuratura Federației Ruse a cerut 18 ani de închisoare pentru cetățeanca Republicii Moldova, Karina Țurcan, acuzată de spionaj.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Astăzi, în timpul auderilor de Tribunalul Moscovei, procurorii au cerut instanței să dea Karinei Țurcan o sentință de închisoare de 18 ani într-o colonie de tip închis”, a declarat avocatul Karinei, Ivan Pavlov.

Avocatul Karinei spune că procurorul Boris Loktionov a declarat în fața judecătorilor că a demonstrat vinovăția lui Țurcan pe care a numit-o „inamicul statului”. Pavlov spune că în scurt timp urmează pledoariile apărătorilor Karinei Țurcan. Ulterior, învinuita va avea dreptul la ultimul cuvânt după care judecătorii se vor retrage în deliberare și vor decide sentința.

De asemenea, potrivit avocatului Karinei Țurcan, au fost audiați fostul viceministru al Energeticii, Veaceslav Kravcenco și șeful „INTER RAO”, Boris Kovalciuk. Cel din urmă a făcut declarații în apărarea Karinei Țurcan menționând că fosta sa angajată ar fi avut un conflict cu fostul lider de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk din cauza activității Centralei de la Kuciurgan care aparține companiei ruse, dar se află pe teritoriul din stânga Nistrului.

Procesul împotriva Karinei Țurkan a început la Moscova pe 29 septembrie cu ușile închise, deoarece materialele dosarului său penal sunt clasificate ca fiind „secrete de stat”. În timpul procesului, părțile au interogat mai mulți martori și au examinat materialele cauzei penale

Originară din R. Moldova, Karina Țurcan a fost arestată în iunie 2018, fiind acuzată de forțele de securitate ale Federației Ruse de spionaj.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button