fbpx

340 de paturi de la Centrul COVID–19 de la MoldExpo ar putea fi reprofilate pentru pacienții diagnosticați cu noul coronavirus

340 de paturi de la Centrul „COVID–19 Chișinău” de la MoldExpo ar putea fi reprofilate pentru tratamentul pacienților cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut de șeful adjunct al Direcției sănătate a Primăriei Chișinău Boris Gâlcă, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Boris Gâlcă, necătând la capacitatea sporită de spitalizare a pacienților, în continuare este nevoie de capacități suplimentare, cea mai dificilă problemă, rămâne a fi lipsa paturilor în secțiile de terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19.

„Vom încerca să identificăm câteva spații. Spațiile de la „Moldexpo” le vom transforma deplin în paturi pentru COVID-19. Acolo putem reprofila 340 de paturi care sunt deja adaptate, organizate și cu echipamente și resurse umane”, a spus specialistul.

Gâlcă a mai spus că al doilea bloc al Spitalului de Ftiziopneumologie din capitală va fi reprofilat pentru tratamentul pacienților cu COVID-19, astfel, în total spațiul vor mai fi asigurate încă 200 de locuri.

„Pe lângă 130 de paturi activate de la Ftiziopneumologie, vom activa și al doilea bloc cu încă 200 de locuri. Mai avem în considerație construcția unui pavilion din sisteme moderne cu termoizolare și încălzire unde mai putem adapta înca 150-200 de paturi. Dar cumva noi oricum alergăm în urma trenului. Oricât de multe patrui noi deschidem, la moment, capacitatea pentru spitalizare este limitată”, a mai adăugat Gâlcă.

Anterior, s-a anunțat că sistemul medical din R. Moldova este la limită, iar în secțiile de terapie intensivă nu mai sunt locuri pentru pacienții confirmați cu noul coronavirus.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button