/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ Un drum din Durlești se repară din a treia încercare, după ce peste betonul proaspăt turnat au mers mașini și oameni

missing
14 decembrie 2020, ora 21:46

Un drum din orașul Durlești se repară din a treia încercare! Asta după ce timp ce câteva zile, peste betonul proaspăt turnat au mers mașini și oameni, lăsând urme. Responsabilii de la șantier spun că au pus indicatoare de avertizare, dar – au fost ignorate. Primăria s-a autosesizat și a depus o plângere la poliție pentru a afla din vina cui s-a produs incidentul.

„- Pe aici am intrat, așa mi-a arătat GPS-ul, am venit la o comandă… Dar acolo e închis, aici e închis, cum ați ajuns aici”?

Aceste imagini au fost surprinse aseară de către locatarii de pe strada Mihail Sadoveanu din orașul Durlești. Din spusele șoferului, acesta nu a observat că accesul în zonă a fost restricționat prin indicatoare. În alte secvențe video surprinse de camerele de supraveghere din zonă, se vede cum mai mulți oameni merg direct pe mijlocul drumului fără nici un deranj, chiar dacă pe marginea acestuia este loc de a ocoli.

CĂTĂLINA GRAUR, REPORTERĂ TV8: „Pe aceasta porțiune de drum au rămas urme de la încălțăminte dar și de la mașinile care au mers noaptea trecuta pe aici. Muncitorii spun ca deja a doua oară vin sa astupe găurile și să niveleze urmele”.

Astăzi, dar și ieri, muncitorii au fost nevoiți să vină din nou să acopere gropile formate și să continue lucrările pe celelalte porțiuni de drum. Ei spun că lucrează în plus acum din cauza că trebuie să repare și partea distrusă.

„S-a călcat pe timp de noapte, a fost turnat sâmbătă betonul, s-a betonat 50 de cuburi de beton, peste noapte a mers un taxi, o mașină a mers, s-a întors, duminică am reparat cât a fost posibil, și duminică spre luni iar au călcat și acum iar trebuie să reparăm. Am scris o cerere de la poliție ca să-i tragă la răspundere șoferul de taxi deja vor vedea cum vor face mai departe”.

Locatarii sunt și ei indignați pentru că au așteptat ani buni să le fie asfaltat drumul.

„Au fost duminică, o dată au mers iată până aici, s-au învârtit, au stricat betonul și astă noapte iarăși și iată lumea din nou se va chinui să facă. E normal dacă ar fi lumea conștientă și nu ar păși și nu ar înota, iată venea de acolo și s-a înglodat în betonul proaspăt, bă omul-e tu ce cu totul, este bordură sub gard mergi, mai cu atenție mai ocolește”.

„Intră mașini că nu sunt disciplinați la noi și intră și le fac oamenilor de lucru”.

„E foarte urât, eu cred că dacă s-a filmat și s-a văzut care e mașina, numărul de dat la poliție și să vină să-l facă din nou, să-l repare din contul lor. Uitați-vă trotuarul este poți să mergi și chiar acum, poți să mergi pe trotuar și nu strici nimic”.

Responsabilii de la primăria Durlești spun că s-au autosesizat și au înaintat o plângere la poliție.

MIHAIL ENACHE, SPECIALIST DEZVOLTARE URBANĂ ȘI AMENAJARE PRIMĂRIA DURLEȘTI: „Noi ne-am autosesizat cu privire la porțiunea respectivă de drum. Poliția a fost sesizată ieri, a fost depusă o plângere pentru a identifica șoferul mașinii și a-l trage la răspundere”.

O situație similară a avut loc și la sfârșitul lunii trecute, pe o altă stradă din orașul Durlești.

REPORTER- CĂTĂLINA GRAUR
IMAGINE- SERGIU CIUBARU

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram