‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriComisia Europeană retrage pesticidul Mancozeb de pe piața UE

Comisia Europeană retrage pesticidul Mancozeb de pe piața UE

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Comisia Europeană a decis luni să retragă de pe piață Mancozeb, o substanță chimică ce se regăsește în mai multe pesticide comercializate în UE.

Această retragere este parte a angajamentului UE de a reduce utilizarea pesticidelor periculoase și de a face industria alimentară mai durabilă, a explicat Comisia Europeană, citează EurActiv.ro.

„Protecția cetățenilor și a mediului împotriva substanțelor chimice periculoase este o prioritate pentru Comisia Europeană. Reducerea dependenței de pesticidele chimice este un pilon cheie al strategiei Farm to Fork pe care am prezentat-o ​​primăvara trecută. Nu putem accepta ca pesticidele dăunătoare sănătății noastre să fie utilizate în UE”, a declarat Stella Kyriakides, comisar pentru sănătate și siguranță alimentară.

Ea a precizat că statele membre ar trebui să retragă urgent toate autorizațiile pentru produsele fitosanitare care conțin Mancozeb, o substanță activă care este utilizată în mai multe pesticide din UE. 

Propunerea de retragere de pe piață a fost susținută de statele membre în cadrul Comitetului permanent pentru plante, animale, alimente și furaje din octombrie, ce a urmat după o evaluare științifică efectuată de EFSA (Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară), care a confirmat problemele de sănătate, în special având un efect toxic asupra sistemelor de reproducere, dar și asupra mediului. De asemenea, Mancozeb afectează sistemele endocrine ale oamenilor și animalelor. 

Statele membre trebuie să retragă autorizațiile pentru toate produsele de protecție a plantelor care conțin Mancozeb până în iunie 2021.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›