Actualitate

BREAKING. Mâna dreaptă a lui Caramalac, Gheorghe Nazaruc alias „Jora”, a revenit din nou în R.Moldova

Gheorghe Nazaruc, alias „Jora”, mâna dreaptă a liderului criminal Grigore Caramalac, a revenit din nou în R.Moldova. Acesta a fost extrădat de autoritățile din Ucraina, după ce a fost încătușat la Odessa, în data de 30 noiembrie, la Odesa.

„Nazaruc a fsot preluat de SPIA de la organele de drept din Ucraina și urmează să fie escortat la PCCCOS pentru a merge în instanța ca să fie solicitată măsura de reprimare pentru ca în continuare să fie desfășurate măsurile de urmărire penală”, susțin sursele Deschide.MD.

Presa a scris anterior că în noaptea de 13 noiembrie, Gheorghe Nazaruc, alias Jora, a aterizat noaptea pe Aeroportul Internațional Chișinău, după ce a fost eliberat dintr-o închisoare din Rusia. Acesta ar fi fost trimis în R. Moldova pentru a crea grupuri de sportivi pentru protestele care ar urma să aibă loc pe 16 noiembrie, după alegerile prezidențiale.

Totodată, un alt scop al venirii lui Nazaruc, ar fi inclusiv intimidarea lui Renato Usatîi pentru a-l susține pe Igor Dodon în turul II. Despre aceasta a anunțat chiar el într-o conferință de presă, unde a menționat că recent sora sa a fost reținută pe aeroportul din Moscova. Usatîi a specificat că o parte din cei trimiși au ajuns la Chișinău, iar o altă parte trebuie să ajungă. Acesta a dat și numele generalilor și maiorilor FSB care lucrează împotriva sa. Este vorba de Miliutii Dmitrii, Maksim Ggromov și Saloha Valerii.

În data de 30 noiembrie, anul curent, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) l-a reținut pe Nazaruc în orașul Odesa. Potrivit unui comunicat al SBU remis presei după reținere, Nazaruc ar fi participat la o întrevedere conspirativă cu reprezentanții lumii interlope din Ucraina și stabilea repartajarea sferei de influență.

Mai mult, conform aceluiași comunicat, reținutul se afla în căutare internațională prin Interpol fiind condamat la 15 ani de pușcărie pentru o serie de jafuri și atacuri banditești.

Nazaruc, condamnat în Federația Rusă pentru atac armat, mai deţine un paşaport moldovenesc în care figurează cu numele Gheorghe Chelmescu, şi un paşaport eliberat de către autorităţile de la Moscova, în care apare oficial cu numele de Gheorghi Orlov.

Mai mult, acesta ar fi fost eliberat dintr-o închisoare din Rusia acum o lună și a venit în Republica Moldova pentru a destabiliza situația după alegeri.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *