(doc) „Instituția respectă normele impuse de ANSA și ANSP”. Directoarea Colegiului de Arte Plastice din Chișinău vine cu o explicație privind starea de lucruri din instituție

La circa 2 luni de la publicarea materialului despre situația în care s-au pomenit elevii de la Colegiul de Arte Plastice din Chișinău, în contextul pandemiei, directoarea instituției a venit cu o explicație amplă pentru UNIMEDIA. Potrivit Liliei Răcilă, în luna octombrie, când a fost publicată știrea, activitatea instituției se desfășura în strictă corespundere cu prevederile legale și condițiile impuse de pandemie.

Foto: colaj

„Intrările și ieșirile din instituție sunt dirijate în conformitate cu reglementările privind organizarea procesului educațional în învățământul profesional tehnic în contextul situației epidemiologice de Covid-19. În pauzele dintre lecții, elevilor li se permite să iasă din incinta instituției, să-și procure produse alimentare de la magazine”, susține directoarea.

Ce ține de gardul suplimentar amplasat pe teritoriul instituției, acesta nu a fost instalat pentru a limita circulația elevilor dar pentru a împiedica persoanele străine să pătrundă pe terenul sportiv al instituției în scop abuziv. Decizia fiind luată chiar și după ce a fost implicată poliția.

Directoarea mai spune că echipa administrativă este în continuare în colaborare cu elevii și i-au în considerare toate solicitările acestora.

În luna octombrie, mai mulți elevi s-au plâns pe condițiile din Colegiul de Arte Plastice din Chișinău.


Pub