Finalizarea lucrărilor pe Albișoara rămâne o promisiune nerealizată pentru anul 2020. Ploaia și frigul au pus pe stop lucrările

Reparația străzii Albișoara, pe unele porțiuni, va fi amânată până când timpul de afară nu se va încălzi. Potrivit viceprimarului, Victor Chironda, patru accese nu pot fi finisate din cauza ploilor și temperaturilor joase, în timp ce iluminatul stradal și semafoarele au fost înlocuite integral. Primarul capitalei Ion Ceban a sugerat să nu fie grăbite lucrările și să se intervină în luna martie sau atunci când timpul de afară nu va fi un impediment.

Foto: UNIMEDIA

„Nu sunt finalizate patru accese din cauza condițiilor climaterice, dar eu presupun că nu o să reușească pentru că sunt temperaturi mai mult negative și sunt ploi care nu permit finisarea acestora accese. Marcajul a fost finalizat cu excepția săgeților și anumite verări care erau conform proiectului.

La fel a fost un grup de lucru și a constatat toate neconformitățile ce ține de calitate de acele probleme care s-au identificat în rezultatul aplicării marcajului și a fost notificată autoritatea și urmează a fi remediate de agentul economic. Conform contractului acesta are obligațiunea pe parcursul anului să remedieze încălcările care au fost admise.

Iluminatul a fost realizat intregral și semafoarele înlocuite integral, semnele de circulație parțial, un alt lot urmează să fie livrat și până la sfârșitul anului vor fi înlocuite. Stațiile de așteptare au fost înlocuite, parțial conectate la energia electrică acolo unde nu a fost posibil, Lumteh caută soluții.

În perimetrul Ferideului Pușkin, săptămâna curentă vor fi executate lucrări la borduri și amenajarea în pietriș, în rest toate lucrările au fost executate”, a menționat Chironda.

În context, Ceban a menționat să nu fie grăbire lucrările și nici să nu se intervină pe timp nefavorabil pentru a nu se pomeni în situații neplăcute.

La începutul lunii curent, marcajul rutier de pe strada Albișoara s-a șters pe mai multe porțiuni de drum. Lucrările de aplicare a marcajului rutier pe strada Albișoara nu au fost recepționate de către Primăria Chișinău.


Pub