(foto) „Filmul” ultimei expediții din Redescoperă Moldova din acest an: Peste 100 de atracții turistice

Redescoperă Moldova a lansat filmul ultimei expediții, Redescoperă Centrul Moldovei, din cadrul proiectului de promovare a turismului din Republica Moldova. Pe parcursul a șase luni, câteva zeci de ziariști, bloggeri și alți formatori de opinie, au vizitat peste 100 de atracții turistice din Republica Moldova. Scopul expedițiilor a fost de a redescoperi locațiile mai puțin cunoscute din Republica Moldova, dar cu un potențial sporit pentru atragerea turiștilor locali și celor de peste hotare.

Foto: Redescoperă Moldova

„Pe lângă creșterea de mai bine de patru ori în doar câteva luni a audienței proiectului Redescoperă Moldova, cel mai mare succes este contribuția la o lansare de succes a peste zece pensiuni lansate în 2020 și oferirea unei șanse în plus de supraviețuire, pe timp de criză, pentru alte câteva zeci de pensiuni existente deja”, susține autorul proiectului Iulian Bercu. El susține că “acest an a arătat tuturor potențialul major al turismului intern, potențial, care va fi ratat imediat după deschiderea hotarelor, dacă turismul din Republica Moldova nu va evolua în următorii ani, calitativ și cantitativ, inclusiv cu suportul statului”.

În cadrul proiectului Redescoperă Moldova au fost efectuate trei expediții regionale în zonele de Sud, Nord și Centru ale Republicii Moldova. Pe lângă aceasta au mai fost desfășurate o serie de campanii paralele de promovare a unor localități și raioane cu potențial turistic sporit. Toate filmele expedițiilor efectuate în anul 2020 pot fi găsite pe pagina oficială a proiectului Redescoperă Moldova de pe Facebook.

Campania „Redescoperă Moldova” este lansată în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și în parteneriat general cu companii private - lideri în domeniile de activitate și reprezentanți ai sectorului neguvernamental. Promovarea destinațiilor de călătorie în proiectul „Redescoperă Moldova” este susținută de Proiectul de Competitivitate din Moldova finanțat de USAID, Guvernul Suediei și UKaid și Asociația Națională de Turism Receptor din Moldova.

Proiectul este desfășurat cu suportul financiar al partenerilor generali Moldova-Agroindbank, Vinăria Purcari și Kaufland Moldova. Expedițiile sunt organizate în parteneriat cu importatorului automobilelor VOLVO în Republica Moldova și Redescoperă Moldova sunt susținute de partenerii tehnici ai proiectului, rețeaua de magazine DARWIN și rețeaua de stații PECO - Avante Moldova.

Partenerii media ai campaniei Redescoperă Moldova sunt portalurile de știri UNIMEDIA, AGORA, EA.md, #Diez.md, comunitatea Locuri în Moldova și www.travelblog.md.

Redescoperă Moldova / Sursa:Redescoperă Moldova

Pentru informații suplimentare:

Iulian Bercu, GSM +37369248008

Redescoperă Moldova / Sursa:Redescoperă Moldova
Redescoperă Moldova / Sursa:Redescoperă Moldova
Redescoperă Moldova / Sursa:Redescoperă Moldova
Redescoperă Moldova / Sursa:Redescoperă Moldova


Pub