Mai multe proiecte de infrastructură în suburbii pentru 2021: Câte milioane vor fi alocate

După ce săptămâna trecută consilierii municipali au primit spre examinare proiectul bugetului municipal pentru anul 2021, edilul capitalei alături de primarii din suburbii urmează să examineze documentul astăzi. Ion Ceban a precizat în cadrul ședinței Primăriei, că în acest an municipalitatea își propună să ofere sume mai mari din buget pentru proiectele de infrastructură din suburbii. Astfel, dacă în acest an către suburbii au mers 100 milioane lei, pentru anul viitor este preconizată o sumă de 15% mai mare.

Foto: UNIMEDIA

„Deja în buget sunt planificaţi 85 milioane lei pentru diverse proiecte şi 30 milioane pentru Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţii, care va interveni pe domeniul de infrastructură a drumurilor de acces.

Este o cifră record, în comparaţie cu alocările din anii trecuţi, iar banii urmează să fie investiți în următoarele proiecte: - Reparaţia şcolilor şi grădiniţelor, - Investiţii în infrastructură, - Proiecte de aprovizionare cu apă şi canalizare în suburbii” anunță Ceban.

Edilul mai spun că în raport cu localitatea Ţânţăreni, Anenii Noi, în premieră, capitala îşi onorează toate obligaţiunile contractuale, referindu-se la investiţiile de peste 50 milioane lei pentru construcţia Staţiei de tratare a levigatului, drumul de acces către localitate, digul de protecţie, construcţia stadioanelor multifuncţionale, etc. Banii care au fost oferiți pe parcursul anului curent, anterior în zeci de ani nu a fost oferită o astfel de sumă.

Totodată, miercuri vor avea o discuție amplă cu specialiștii, consilierii și societatea civilă referitor la bugetul pentru anul 2021, în care vor să pună accentul pe dezvoltarea infrastructurii, pe proiecte mari și ambițioase care urmau de mult a fi implementate. Ulterior documentul va fi prezentat în preturi.


Pub