(video) Chicu, la sfârșitul ședinței: „Facem apel la conștiința Parlamentului să aprobe bugetele, restul lăsați pe mâna ministerelor”

Cabinetul de miniștri s-a întrunit astăzi în ședință pentru a examina amendamentele deputaților la proiectele ce țin de bugete. Printre amendamentele se numără și amendamentul la proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021, care prevede acordarea suportului financiar unic în mărime de 1000 lei pentru beneficiarii de pensii şi alocaţii sociale de stat a căror cuantum lunar nu depăşeşte 4000 de lei.

Foto: UNIMEDIA

(update) Guvernul examinează amendamentele la politica fiscală și vamală.

„Cu referire la propunerea ce ține de extinderea termenului de activitate a magazinelor duty-free, Guvernul nu susține acest amendament întrucât contravine standartelor UE.

Ce vizează excluderea taxei aeroportuare, tot nu se suține deoarece această taxă reprezintă o sursă de finanțare importantă a fondului de susținere socială a populației și repscteiv excluderea acesteia va afecta mai multe programe cu destinație specială în domceniu asistenței sociale

Ce ține de amendamentele ce ține de plafonarea taxelor locale, se cere menținerea poziției Guvernului”, a precizat Pușcuța.

(update) „Avem o ordine de zi specială”, a precizat Chicu în debutul ședinței.

„Dragi deputați, care ați făcut specule, la alegerile anticipate din mai să luați atâtea mandate câte adevăruri ați spus despre aceste proiecte”, a comentat Chicu, nemulțumirile unor deputați.

Guvernul se întrunește în ședință pentru a examina amendamentele deputaților.


Pub