(video) Interlopul Gheorghii Nazaruc a fost extrădat din Ucraina autorităților Republicii Moldova

Ofițerii Serviciului de Securitate al Ucrainei cu suportul ofițerilor Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI, și în colaborare cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauzelor Speciale (PCCOCS) au extrădat cetățeanul (Nazaruc) Orlov Gheorghii, alias Jora, din regiunea Odessa în Republica Moldova, astăzi, 14 decembrie.

Foto: www.mai.gov.md

Astfel, cetățeanul (Nazaruc) Orlov Gheorghii, anunțat în căutare de Interpol și având pe numele său mandat de arest, s-a ascuns în Ucraina pentru a se eschiva de răspunderea penală pentru comiterea infracțiunilor în Republica Moldova. Totodată, acesta utiliza acte false ale unui cetățean din Federația Rusă.

De menționat este faptul că, în rezultatul acțiunilor de căutare operativă, la data de 29.11.2020 agenții serviciului special ucrainean în colaborare cu ofițerii SPIA au stabilit locul aflării cetățeanului (Nazaruc) Orlov Gheorghii și l-au reținut în flagrant.

În continuare, la data de 14.12.2020, de către Serviciul de Securitate al Ucrainei, cu suportul SPIA și al PCCOCS, acesta a fost extrădat în Republica Moldova.

Conform informațiilor operative, reținutul, este membru al unui grup infracțional internațional. În acest context, în orașul Odessa, a avut întâlniri cu reprezentanți ai cercurilor criminale din regiune.

SPIA reiterează disponibilitatea de colaborare cu instituțiile omoloage la nivel național și internațional pentru a combate flagelul ilegalităților și a contribui la asigurarea securității cetățenilor.


Pub