Un moldovean dat în căutare națională pentru mai multe furturi din Europa, a fost prins la frontieră

Un moldovean cu cetăţenie română căutat de autorităţile din Franța și Italia, a fost depistat la controlul de frontieră din România. Tânărul de 26 de ani a fost dat în căutare de poliția din Franța și Irlanda pentru săvârșirea mai multor furturi.

Foto: polițiadefrontieră.ro

Un moldovean în vârstă de 26 de ani, pasager într-un autoturism marca Volvo, înmatriculat în Irlanda s-a prezentat în ziua de 14 decembrie, în jurul ore 13:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița - Iași, pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în România.

La controlul de frontieră, s-a constatat că pe numele tânărului erau o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare şi predare sau extrădare emis de autorităţile din Franța, la data de 22.09.2017 și o alertă Interpol emisă de Italia, la data de 07.05.2019, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea de furt, pe teritoriul ambelor state.

În urma verificărilor efectuate s-a constat că individul a săvârșit faptele pentru care este căutat pe teritoriul Franței sub o altă identitate.


Pub