Donald Trump: „Dacă nu eram eu președinte, n-ați fi avut vaccinul nici în următorii cinci ani!”

Donald Trump a afirmat că dacă nu ar fi fost el președintele Statelor Unite, atunci vaccinul împotriva coronavirusului ar fi „întârziat încă cinci ani de-acum încolo”, scrie digi24.ro.

Foto: news.sky.com

Președintele american a susținut, că un vaccin împotriva coronavirusului nu ar fi fost disponibil dacă nu s-ar fi aflat el în funcție, în ciuda faptului că vaccinul a fost aprobat chiar înaintea Statelor Unite și folosit deja în altă țară, Regatul Unit. Mai mult vaccinul Pfizer-BioNTech de care vorbește Trump este dezvoltat și produs în Europa.

Compania nu a primit bani din partea guvernului american pentru dezvoltarea și manufacturarea vaccinului, ci doar fonduri pentru distribuția acestuia în Statele Unite.

„Dacă nu eram eu președinte, după cum spune aproape toată lumea, inclusiv dușmanul – dacă nu eram eu președinte nu ați fi avut vaccinul nici în următorii cinci ani”, a spus Donald Trump în cadrul unui interviu rapid pentru postul de televiziune american Fox News. Nu este clar la cine se referă Trump când spune „dușmanul”.


Pub