Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președinta aleasă, Maia Sandu, întrevedere…

Președinta aleasă, Maia Sandu, întrevedere cu Ambasadoarea Suediei în R. Moldova, Anna Lyberg

Președinta aleasă a R. Moldova, Maia Sandu, a anunțat luni, 14 decembrie, că a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Suediei în R. Moldova, Anna Lyberg.

În cadrul întrevederii, au fost discutate subiecte ce țin de colaborarea dintre R. Moldova și Suedia.

„Am discutat subiecte ce țin de colaborarea dintre țările noastre, atât în plan bilateral, cât și în cadrul Parteneriatului Estic, în domenii precum drepturile omului, stat de drept, democrație și bună guvernare. Ambasadoarea Lyberg a reiterat sprijinul Suediei pentru agenda de reforme a R. Moldova și parcursul nostru european”, se arată într-un comunicat de presă.

La trei zile după turul 2 de scrutin al alegerilor prezidențiale, președinta aleasă a Republicii Moldova, Maia Sandu a avut o întrevedere cu Ambasadorul UE la Chișinău. Potrivit unui comunicat de presă al PAS, cei doi au discutat despre relațiile între Moldova și UE, și despre viitorul acestora.

Tot în aceeași zi, președinta a avut o întrevedere și cu Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck Hogan, dar și cu reprezentantul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov.

Pe 7 decembrie, președinta aleasă, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în R. Moldova, Steven Mark Fisher, dar și cu Ambasadoarea Austriei în R. Moldova, Stella Avallone.