Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Sergiu Sîrbu neagă existența unei…

Sergiu Sîrbu neagă existența unei coaliții cu PSRM: „Un fake news care îl va depăși pe cel cu 30 de mii de sirieni”

Fostul deputat comunist și democrat, membru al platformei parlamentare „Pentru Moldova, Sergiu Sîrbu, neagă existența unei coaliții cu PSRM. Acesta spune că percepția unei posibile coaliții se transformă într-un fake news.

„Se vehiculează multe. Percepția de coaliție cu PSRM devine un fake news, care în curând va depăși fake news-ul cu privire la cei 30 de mii de sirieni. Nu există niciun fel de coaliție”, a spus Sîrbu în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

Acesta spune că voturile comune ale reprezentanților platformei „Pentru Moldova”, din care fac parte și deputații Partidului Șor, cu PSRM se fac după discuții colegiale cu cei din platformă.

„Cu PSRM coaliții oficiale au făcut blocul ACUM și PDM, cu documente scrise și funcții partajate. Noi nu avem niciun document scris, nu am partajat nicio funcție. Votăm fiecare proiect în parte după discuții colegiale în interiorul platformei”, a mai spus Sergiu Sîrbu.

La ultimele ședințe ale Parlamentului, membrii platformei „Pentru Moldova” și deputații PSRM au votat împreună mai multe legi criticate de opoziție.

Ședința de Parlament din 3 decembrie, în care au fost examinate și aprobate proiectele bugetelor anuale remise de către Guvernul Chicu către deputați, pentru votul final al deputaților, a fost una tensionată.

În timp ce în clădirea Legislativului se desfășura ședința plenară, afară, în fața instituției a avut loc protestul anunțat de către președinta aleasă a R. Moldova, Maia Sandu.