Ştiri

Sursa imaginii: madein.md

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Economic

11 Dec. 2020 / 18:25

Afacere în ascensiune chiar şi pe timp de pandemie şi orientată spre export

O brutărie care fabrică produse tradiţionale după o abordare modernă. În aşa ceva şi-a transformat Victor Nistorică afacerea pe care o administrează de câţiva ani şi astfel asigură locuri de muncă oamenilor din localitatea Bardar, raionul Ialoveni. Mai mult, datorită statului şi partenerilor de dezvoltare, brutăria este dotată cu echipament de ultimă generaţie, relatează Mesager.

Victor Nistorică este dedicat meseriei şi chiar dacă ani buni a activat cu totul în alt domeniu, odată ce a venit la conducerea brutăriei din localitatea Bardar, Ialoveni, le-a învăţat pe toate.

„Brutăria în sine înseamnă căldură, înseamnă miros de casă, adică ceea ce facem aici facem cu plăcere şi cu dragoste. Această afacere a fost iniţiată acum aproape 20 de ani de către familia Plugaru de aici din sat. A funcţionat mulţi ani ca şi o brutărie artizanală locală producând pâine, colaci pentru nevoile comunităţii”, a spus Victor Nistorică, administrator brutărie.

Mai bine de doi ani, brutăria şi-a lărgit gama de produse, fiind dezvoltată şi o linie de congelare a semifabricatelor.

„Plăcintă congelată, croissante, urechiuşe, adică multe alte produse pe care noi le facem în formă semifabricată şi mai departe pleacă spre clientul final”, a mai spus Victor Nistorică.

Administraţia brutăriei spune că 90 la sută din angajaţi sunt locuitori din Bardar. Femeile sunt mulţumite că au un loc de muncă în sat.

„Avem aici de lucru, la făcut plăcinte. Mi se pare normal, pentru că stăm lângă familie, aproape de copii. Am un an şi trei luni de când lucrez aici”, a spus Ludmila Iovu, angajată.

Brutăria este dotată cu echipament modern achiziţionat cu suportul statului şi al partenerilor externi.

„Încercăm să folosim utilaj cât mai performant, de ultimă generaţie, atât malaxorul, cât şi dospitoarele, la fel şi cuptorul rotativ. Este foarte important ca şi utilajul, şi procesul tehnologic, reţeta în sine să fie adaptată. Avem maia proprie, pe care o folosim în toate produsele care le avem noi. Tehnologia la fel este una proprie”, a relatat Dorin Platon, tehnolog-şef, brutărie.

Administraţia brutăriei din satul Bardar spune că în ciuda crizei pandemice afacerea creşte încet, dar sigur. Acum, Victor Nistorică poartă negocieri cu antreprenori din România pentru a promova produsele de panificaţie locale pe piaţa de peste Prut. 

Comentarii