02:01:28 20.04.2024
Stiri

DOC // Platforma „Pentru Moldova” prezintă DOVADA că nu este autorul unui amendament legat de piața farmaceutică

Actualitate 14.12.2020 06:29 Vizualizări834 Autor: Ziarul National
DOC // Platforma „Pentru Moldova” prezintă DOVADA că nu este autorul unui amendament legat de piața farmaceutică


Platforma parlamentară „Pentru Moldova”, prin intermediul Ruxandei Glavan, susţine ca nu a depus niciun amendament ce ține de piața farmaceutică, aşa cum a pretins astăzi, într-un briefing de presă, deputata PD, Ludmila Guzun.

Mai mult, anume deputații „Pentru Moldova” spun că au fost primii care au atras atenția asupra amendamentului și au cerut excluderea lui. Asta demonstrează că sunt nefondate acuzaţiile deputatei PD că în spatele amendamentului cu pricina ar sta interesele deputaților „Pentru Moldova”.
"Prevederea despre care au vorbit astăzi deputații incompetenți ai PD și anume oferirea accesului pe piață a medicamentelor neautorizate pentru studii clinice - chipurile fiind o schemă în scopul unor interese obscure, nici măcar nu ne aparține, autor fiind Guvernul, care a inclus această modificare în politica bugetar-fiscală”, se arată în declarația semnată de deputata Ruxanda Glavan.
Mai mult, Glavan a prezentat și un demers adresat președintelui Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului, în care cere excluderea amendamentului respectiv.
„Anume noi, deputații Platformei “Pentru Moldova” am fost primii, care am obiectat public asupra acestei chestiuni, în cadrul ședinței comisiei parlamentare din data de 2 decembrie, înainte de lectura întâi. Și anume noi am cerut excluderea ei, prin amendamentul înregistrat la data 3 decembrie”, accentuează Ruxanda Glavan pe Facebook.

Deputații „Pentru Moldova” au promovat câteva proiecte de legi în domeniul farmaceutic, care vor spori accesul cetățenilor la medicamente și vor permite ieftinirea lor. De asemenea, „Pentru Moldova” a anunțat și un șir de alte amendamente în domeniul sănătății, în contextul pandemic.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md