07:26:30 19.04.2024
Stiri

Dodon INSISTĂ: De luna viitoare NU ar mai fi responsabil de GUVERNARE și altcineva ar trebui să se preocupe de plata PENSIILOR și salariilor

Actualitate 14.12.2020 09:43 Vizualizări5298 Autor: Ziarul National
Dodon INSISTĂ: De luna viitoare NU ar mai fi responsabil de GUVERNARE și altcineva ar trebui să se preocupe de plata PENSIILOR și salariilor Captură privesc.eu


Președintele în exercițiu, Igor Dodon, insistă că, începând cu data de 24 decembrie, atunci când Maia Sandu va prelua oficial funcția de șef al statului, dânsul și Guvernul Chicu nu va mai purta nicio răspundere pentru plata salariilor și pensiilor. În același timp, Igor Dodon nu vorbește despre demisia Guvernului condus de fostul său consilier.

Potrivit lui Dodon, pentru luna decembrie și, probabil, ianuarie 2021, „nu vor fi probleme” cu plata salariilor și pensiilor.

„Am făcut o analiză a încasărilor la bugetul de stat. În pofida faptului că suntem într-un an foarte dificil, avem scădere la PIB, scădere la importuri și exporturi în urma pandemiei și secetei, totuși, în luna decembrie, la ziua de astăzi, avem o creștere la acumularea de venituri. La Serviciul Fiscal de Stat avem o creștere de 7,8% și la Serviciul Vamal - de 12,8%, comparativ cu decembrie 2019. Prin ce se explică asta? Prin administrarea fiscală și vamală foarte dură, severă și profesionalismul celor de la Ministerul Finanțelor.

Astfel, nu există nicio întârziere la achitarea plăților curente. Am văzut săptămâna trecută unele declarații ale unor politicieni referitoare la salarii și pensii… Vreau să confirm și să vă asigur că, pe parcursul acestei luni, Guvernul spune că și la începutul anului viitor, atât cât suntem noi responsabili de situația din țară, salariile și pensiile se plătesc la timp și nu vor fi niciun fel de întârzieri”, a precizat astăzi Igor Dodon, după ședința săptămânală cu participarea spicherului și a premierului, care se tratează de coronavirus.

Dodon a mai adăugat că urmează două săptămâni foarte încărcate, în contextul în care urmează să fie aprobate patru legi importante.

„Prioritatea nr. 1 este aprobarea politicii fiscale și bugetului de stat pentru 2021. Zilele trecute a expirat termenul constituțional de înaintare a amendamentelor din partea deputaților. Au fost depuse câteva sute de pagini de amendamente, probabil peste o mie. Acestea urmează să fie discutate, examinate astăzi de către Guvern. Astfel, Parlamentul trebuie să aprobe patru legi de bază: politica bugetar-fiscală, legea bugetului de stat, bugetul asigurărilor sociale și bugetul asigurărilor obligatorii în medicină”, a conchis Igor Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md