13:11:45 24.04.2024
Stiri

FOTO, VIDEO // Separatiștii de la Tiraspol, tratați REGEȘTE la Chișinău. Krasnoselski și unul dintre patronii holdingului „Sheriff” au plecat la Moscova prin „Zona VIP” a Aeroportului Internațional Chișinău. Aceștia urmează să se vadă cu Kozak

Actualitate 14.12.2020 19:22 Vizualizări2713 Autor: Ziarul National
FOTO, VIDEO // Separatiștii de la Tiraspol, tratați REGEȘTE la Chișinău. Krasnoselski și unul dintre patronii holdingului „Sheriff” au plecat la Moscova prin „Zona VIP” a Aeroportului Internațional Chișinău. Aceștia urmează să se vadă cu Kozak Captură


Aeroportul Internațional Chișinău a devenit coridor de tranzit al separatiștilor transnistreni spre Rusia. Astăzi, la amiază, șeful regiunii separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, și unul dintre patronii holdingului „Sheriff”, Ilya Kazmaly, au zburat spre Moscova cu o cursă charter. Cei doi au ajuns la avion prin „Zona VIP”, fiind însoțiți de mai mulți agenți de securitate.

Potrivit Jurnal TV, care i-a surprins pe cei doi la aeroportul din Chișinău, primul a ajuns oligarhul Ilya Kazmaly. El a fost adus până la ușa „Zonei VIP” cu o Toyota, cu plăcuțe neutre de înmatriculare, atribuite de către autoritățile constituționale regiunii transnistrene. Când a văzut camera de filmat, acesta și-a acoperit fața cu geaca.

Ulterior, a ajuns la Aeroport și liderul separatist Vadim Krasnoselski. El a coborât dintr-o Skoda cu plăcuțe transnistrene de înmatriculare, însoțită de o Toyota, în care se aflau mai mulți agenți de securitate. Abordat de o echipă Jurnal TV la intrarea în Aeroport, șeful grupării separatiste a evitat discuțiile.

Un canal de Telegram care prezintă informații despre regimul de la Tiraspol anunță că liderul regiunii a plecat la Moscova la bordul unui avion de lux, care ar costa un milion de ruble rusești, echivalentul a peste 11 mii de euro.

„Se spune că acolo (Moscova n. red), liderul de la Tiraspol are planificate două întâlniri importante. Una cu Dmitri Kozak (o aprobare Vadim Nicolaevici nu a primit deocamdată, nu-i plac lui Kozak solii celor de la Sheriff), iar alta cu Igor Maslov, șeful unei direcții a administrației prezidențiale ruse, cunoscut drept „curatorul Moldovei”.

La aeroportul din Moscova, pe Krasnoselski promit să-l aștepte Leonid Manakov, reprezentantul regiunii la Moscova, dar și Vitalie Ignatiev, așa-zisul ministru de externe de la Tiraspol. Ultimul se află de mai multe zile la Moscova unde încearcă fără succes să obțină o audiență la viceministrul rus de Externe, Andrei Rudenko, și ambasadorul pe misiuni speciale a aceluiași minister, Vitali Treapițin”, se arată în informațiile publicate pe Telegram.

Este de menționat că aeronava privată de tip Bombardier Challenger 350 care a aterizat pe pista Aeroportului Internațional Chișinău la în jurul orei 11:20 efectuând un zbor direct din Aeroportul Vnukovo din Moscova. La decolare de la Chișinău însă, în jurul orei 12:45, avionul a zburat spre Moscova ocolind spațiul aerian al Ucrainei, ceea ce indică asupra faptului că la bord se aflau persoane care au interdicția de a tranzita spațiul aerian al țării vecine.




De menționat că autoritățile de la Tiraspol au instalat în Zona de Securitate mai multe posturi ilegale. Inițial, unilateral, autoritățile separatiste au dat indicații să fie instalate 37 de astfel de posturi ilegale. Ulterior numărul acestora s-au redus.

În această toamnă, autoritățile de la Tiraspol au răpit patru cetățeni ai R. Moldova, inclusiv un polițist.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md