Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, ar urma să aibă loc ședința săptămânală a conducerii de vârf, la Președinție, după care se va ține un briefing pentru presă.

Curtea de Conturi va examina raportul de audit la proiectul „Agricultura competitivă în Moldova”.

Deputați din cadrul așa-numitei platforme „Pentru Moldova” a partidului Șor și a foștilor democrați au anunțat o conferință de presă, dar nu și tema acesteia.

Un briefing vor susține și parlamentari ai Partidului Acțiune și Solidaritate.

Pe plan internațional:

În Statele Unite, Colegiul Electoral urmează să certifice rezultatele alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie. Preşedintele republican Donald Trump refuză în continuare să-şi recunoască înfrângerea în faţa democratului Joe Biden, invocând „fraude uriaşe”, fără să prezinte însă dovezi convingătoare.

La București, președintele Klaus Iohannis a invitat din nou partidele la consultări pentru formarea unui nou guvern după recentele alegeri parlamentare din România.

La Berlin, președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, o va primi pe lidera opoziției belaruse, Svetlana Țihanouskaia.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov va vizita Sarajevo, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de încheierea războiului din Bosnia și semnarea așa-numitelor acorduri de la Dayton.

La Bruxelles, se reunește în ședință plenară Parlamentul European.

Miniștrii de interne din țările UE vor discuta despre sistemul de azil.

XS
SM
MD
LG