Primăria Bălțiului are propriile reguli! În plină pandemie, anunță că va organiza un Târg de Crăciun

Targ de Craciun

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a declarat că în capitala de nord va fi amenajată o zonă dedicată Târgului de Crăciun, chiar dacă autoritățile centrale au interzis până în data de 14 ianuarie aflarea în locurile publice a unui grup mai mare de trei persoane.

„Acum, în centrul orașului sunt amenajate căsuțele de Crăciun și se află la o distanță una de alta. Va fi un târg unde se vor vinde jucării, izvar, ceai. Înțeleg că este pandemie, dar am fost în Germania unde este anunțat lockdown și acolo așa fel de căsuțe sunt deschise cu respectarea distanței sociale. De asemenea, vom instala un ecran LED pe care vor fi difuzate concertele artiștilor din Bălți din ultimii șase ani. Trebuie să inspirăm puțină viață în această perioadă”, a declarat Usatîi.

Vă amintim că, în data de 27 noiembrie, CNSP a publicat o nouă decizie prin care interzice aflarea în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.) în grupuri mai mari de trei persoane, iar respectarea distanței sociale/fizice de un metru este obligatorie, indiferent de numărul de persoane prezente în locurile publice.

Ion Chicu a declarat în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” că din cauza pandemiei nu vom organiza nici Târgul de Crăciun la Chișinău.

Vezi AICI programul manifestărilor cultural-artistice din Chișinău pentru sărbătorile de iarnă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente