Averea unui deputat, a unui polițist și a unui membru CEC, sub lupa ANI

Anticoruptie.md
14/12/2020
pinterest

Inspectoratul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate (ANI) a inițiat, în perioada 7 - 11 decembrie, procedura de control pentru încălcarea regimului juridic al averii de către un deputat din Parlamentul Republicii Moldova, adjunctul procurorului municipiului Chișinău, un membru al Comisiei Electorale Centrale, un șef adjunct al Serviciului Protecție și Pază de Stat, viceprimarul municipiului Bălți și un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Dubăsari.

Trei acte de constatare a încălcării regimului juridic al conflictelor de interese au fost emise pe numele unui fost director general al ÎS Poșta Moldovei, unui director de școală profesională din municipiul Chișinău și unui manager de grădiniță din raionul Călărași.

Inspectorii de integritate au stabilit incompatibilitatea de funcție admisă de către un primar din raionul Rezina, iar o cauză contravențională a fost pornită pe numele unui polițist din cadrul IP Dubăsari pentru nedepunerea declarației de avere și interese personale.

Anticoruptie.md
14/12/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii