Coronavirus în instituțiile de învățământ // 16 școli activează de la distanță, iar numărul elevilor plasați în autorizolare a trecut de 10 mii

Irina Odobescu
14/12/2020
mecc.gov.md

16 instituții de învățământ general din țară activează de la distanță din cauza carantinei. În același timp, 504 elevi sunt în prezent testați pozitiv cu noul coronavirus, iar 10.921 au fost plasați în regim de autoizolare. 673 de cadre didactice au fost diagnosticate cu Covid-19 și 417 se află în izolare. Datele au fost prezentate, luni, de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC). 

Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 149 de persoane, iar alte 179 se află în autoizolare.

În învățământul profesional tehnic, în perioada 7 - 11 decembrie, au mai fost testați pozitiv încă 32 de elevi, 22 de cadre didactice și opt lucrători din personalul nedidactic și auxiliar. De asemenea, 46 de grupe de elevi sunt plasate în autoizolare.

În învățământul superior, săptămâna trecută, 27 de studenți au fost testați pozitiv la Covid-19, iar 116 studenți se află în autoizolare. 22 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, în autoizolare aflânduse alți 20. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate 21 de persoane, iar 17 se află în autoizolare.

Din numărul total de 1.398 de instituții de educație timpurie, și-au reluat activitatea la decizia fondatorului 1.328 de instituții de învățământ. Actualmente, 27 de instituții și 55 de grupe de copii se află în carantină. 10 minori sunt confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV2, iar alți 2.328 de copii se află în autoizolare. 148 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, iar în autoizolare se află 228 de educatori. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 106 persoane, iar alte 279 se află în autoizolare.

Irina Odobescu
14/12/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii