Coronavirus // Chirurgul endoscopist, Alic Cotoneț, a fost răpus de Covid-19. Medicul avea 58 de ani

Irina Odobescu
14/12/2020
Colaj: CIJM

Încă un lucrător medical a fost răpus de infecție. Este vorba despre Alic Cotoneț, chirurg endoscopist, doctor în științe medicale, în vârstă de 58 de ani. 

„Am pierdut un Om, un bun prieten, care a iubit cu sinceritate profesia sa, a ars pentru cei mai suferinzi ca el. Domnul Cotoneț a fost angajat în cadrul IMSP SCR Timofei Moșneaga din 1988, unde a activat până în 2019. A fost un izvor nesecat de competență, profesionalism, un chirurg endoscopist strălucit, care efectua intervențiile cele mai complicate în domeniul endoscopiei intervenționale. O fire blândă, amabil absolut cu toți, care insufla mereu încredere și optimism.

Condoleanțe familiei și apropiaților și multă putere pentru a trece peste această suferință. Vestea despre plecarea D-lui a fost încă o lovitură pentru sufletele noastre. Lumină lină în împărăția Îngerilor, scump coleg și drag prieten, Alic Cotoneț. Dumnezeu să te odihnească în pace!”, scrie pe pagina instituției medicale. 

În Republica Moldova, de la începutul pandemiei, 68 de angajați ai sistemului medical și-au pierdut viața din cauza complicațiilor provocate de coronavirusul de tip nou.

Irina Odobescu
14/12/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii