Coronavirus // 3.801 angajați din sectorul public care au contractat infecția la locul de muncă vor primi indemnizația unică de 16 mii de lei

Crina Dumitriu
14/12/2020
captura web

Ministerul Finanțelor va aloca suma de 60,8 milioane lei pentru acordarea indemnizațiilor unice în sumă de 16 mii lei pentru 3801 persoane, care au contractat infecția COVID-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu.  Angajații care vor primi indemnizația sunt din domeniul apărării, domeniul afacerilor interne, domeniul justiției (sistemul administrației penitenciare), domeniul securității statului, al instituțiilor medico-sanitare publice spitalicești, de asistență medicală urgentă prespitalicească, de asistență medicală primară și altor autorități/instituții bugetare.

Vicepremierului Sergiu Pușcuța a precizat că indemnizațiile unice vor fi alocate din fondul de rezervă și fondul de intervenție pentru anul 2020. La 10 decembrie, volumul fondului de rezervă aprobat pentru anul curent constituia 107,0 milioane lei, din care au fost repartizate până la în prezent  57,1 milioane lei. Volumul fondului de intervenție aprobat pentru anul 2020 constituie 279,7 milioane lei, din care au fost repartizate 268,4 milioane lei.

Potrivit datelor Ministerului Finanțelor, circa 20 milioane de lei vor fi repartizați angajaților din sistemul de sănătate, alte 8 milioane de lei vor primi angajații MAI, care au contractat infecția în timpul serviciului.

De la începutul pandemiei, peste 12.500 de angajați din sistemul sănătăți au contractat virusul Covid-19.     

Crina Dumitriu
14/12/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii