fbpx

Cele șase camioane, bătaia de la Vulcănești și scrisoarea către Greceanîi. Cine e socialistul care ar urma să-l înlocuiască pe Golovatiuc în Parlament

Deputatul socialist Vladimir Golavatiuc este tot mai aproape de a deveni ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă. Luni, Comisia politică externă și integrare europeană din Parlament a avizat candidatura agreată, urmând ca șeful statului să semneze decretul de numire în funcție a lui Golovatiuc. În aceste condiții, în locul său în Parlament va accede următorul candidat pe lista electorală a PSRM din alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 – Grigorii Uzun.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În vârstă de 34 de ani, în lista electorală a Partidului Socialiștilor, Uzun era prezentat ca inginer de profesie și deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei (APG).

Toyota Land Cruiser cumpărată din salonul auto și cele șase camioane

În declarația sa de avere și interese personale pentru anul 2019, deputatul din APG a indicat șase camioane „Kamaz”, dar și două mașini Toyota: un pick-up Hilux și un SUV Land Cruiser. Ultima a fost produsă în 2017 și cumpărată de Uzun în același cu peste un milion 441 de mii de lei.

Toyota Land Cruiser produsă în 2017. Foto simbol: carsalesbase.com

Bătaia de la Vulcănești și scrisoarea către Greceanîi

În ianuarie 2019, presa a scris despre o bătaie în urma căreia Grigorii Uzun a fost subiectul unei scrisori trimise de un grup de deputați ai APG, care îi cereau președintei PSRM, Zinaida Greceanîi, dar și președintelui APG, să ia măsuri cu referire la Uzun. În scrisoare se menționa că socialistul ar mai fi fost implicat în altercații. Expeditorii au cerut și retragerea mandatului de deputat în APG al lui Grigorii Uzun.

Bătaia ar fi avut loc la 19 ianuarie 2019 pe malul unui lac din Vulcănești.

Uzun și reprezentanții PSRM susțin că acesta a fost o victimă în acea încăierare și că pe malul lacului ar fi avut loc o „provocare” pusă la cale de adversarii politici ai socialiștilor. Asta deși în scrisoarea menționată anterior se afirma că Uzun ar fi agresat câteva persoane care ar fi avut nevoie de îngrijiri medicale.

Contactat de moldovacurata.md, Grigorii Uzun declarase că ar fi avut loc o încercare de a-l omorî și că a scris o plângere la poliție: „A început o bătaie între oameni. Eu am încercat să-i liniștesc. Apoi o mașină m-a lovit pe mine și pe alți câțiva oameni. Eu singur, în calitate de deputat în APG, am solicitat să mi se spună dacă este vreo plângere pe numele meu, dacă am vreun statut sau nu. Deocamdată nu am primit niciun răspuns oficial”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button