fbpx

Fermierii anunță încă un protest de amploare. Pe 15 decembrie agricultorii revin în PMAN

Mâine, 15 decembrie, începând cu ora 11:00, mai mulți fermieri din țară vor ieși la protest în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Federația Națională a Fermierilor împreună cu Comitetul Coordonator al Agricultorilor protestatari și alte asociații profesionale din domeniul agricol nu sunt mulțumiți de atitudinea autorităților față de problemele fermierilor.

Agricultorii și fermierii protestează de câteva săptămâni împotriva mai multor măsuri bugetar-fiscale propuse de autorități și împotriva majorării TVA care, spun ei, le va afecta activitatea. Totodată, ei solicită compensațiile promise pentru culturile de grupa a doua, compromise de secetă.

„Mâine vom scoate tractoarele în stradă, iar fermierii vor veni în PMAN pentru a se expune referitor la compensațiile pentru grupa a doua și TVA pentru anul 2021 și următorii ani.

Îndemnăm și restul fermierilor să participe la protest, pentru că povara TVA care ne așteaptă în următorii ani va cădea și pe umerii acestora. Va fi un protest de amploare”, au spus unii fermieri care au protestat și astăzi în PMAN.


Amintim că, agricultorii, care au protestat pe 9 decembrie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN), au declarat că, dacă până luni, 14 decembrie, nu vor avea un „răspuns responsabil” din partea autorităţilor, marţi, începând cu ora 10:00, vor reveni în PMAN într-un număr și mai mare.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button