image
Sursa foto: politia.md

Mașină a poliției, răpită la Strășeni de un șofer beat și încătușat; Cât l-au gonit polițiștii și cum l-au găsit pe fugar

O mașină a poliției a fost răpită de un șofer beat după ce acesta fusese reținut, încătușat și urcat în mașina oamenilor legii. Cazul s-a întâmplat duminica trecută, dar Inspectoratul General al Poliției a venit abia astăzi cu informații, după ce despre această întâmplare s-a scris în presă.

Totul s-a întâmplat duminica trecută, 6 decembrie, în jurul orei 22:30, când poliția din Strășeni a fost sesisază la 112 despre faptul că pe traseul Chişinău-Bălţi, în preajma satului Rădeni, un bărbat la volanul unui Volkswagen ar conduce în stare de ebrietate și că acesta a fost stopat de alţi șoferi.

Imediat la fața locului s-a deplasat un echipaj al IP Străşeni, cu automobilul de serviciu Dacia Duster.

Acolo polițiștii au constatat că în mașină se aflau doi bărbați, unul la volan şi altul pe bancheta de alături, ambii având miros puternic de alcool și fiind vizibil în stare de ebrietate.

„Oamenii legii au solicitat șoferului să prezinte actele, iar acesta a refuzat, manifestând un comportament agresiv, intrând în conflict cu ceilalți conducători auto. Fiind somat și avertizat de a se conforma cerințelor legale ale angajaților poliției, acesta nu s-a subordonat. Pentru a curma acţiunile bărbatului, polițiștii au aplicat mijloacele speciale (cătuşele) şi l-au urcat în automobilul de serviciu, pe bancheta din spate, blocând ușile. În timp ce polițiștii chestionau martorii, bărbatul aflat în automobil a trecut pe locul şoferului, începând deplasarea în direcţia orașului Chişinău”, se spune în precizările IGP.

Șoferul fugar a fost găsit la o distanță de aproximativ 25 de km, în preajma or. Stăuceni. De fapt, polițiștii șiau găsit automobilul de serviciu abandonat, iar bărbatul se afla într-un tufiş din preajmă, cu brațele încătușate. Poliția mai precizează că automobilul de serviciu nu a fost deteriorat.

De acolo, bărbatul a fost escortat la Inspectoratul de poliție Străşeni pentru documentare.

Șoferul, un bărbat de 35 de ani, s-a dovedit a fi locuitor al comunei Ciorescu, municipiul Chișinău, anterior judecat pentru diferite infracțiuni.

Pe acest caz a fost pornită urmărirea penală în baza art. 192/1 alin. (1) Cod penal, bărbatul fiind reținut pentru 72 ore. Pe 9 decembrie acesta a fost eliberat prin ordonanța procurorului în Procuratura raionului Strășeni din motiv că infracțiunea incriminată face parte din categoria infracțiunilor mai puțin grave.

Pentru că bărbatul a refuzat să fie supus testării alcooscopice, a fost pornită cauza penală în baza art. 264/ 1 alin. (3) Cod penal.

Totodată, la 7 decembrie a fost dispusă ancheta de serviciu în vederea cercetării circumstanțelor în care a fost răpită mașina poliției.

Noutăţile partenerilor

comentarii: