Profesorul de la UTM Oleg Lupan se află în topul celor mai citați savanți din lume

Oleg Lupan, profesorul și omul de știință în fizica stării solide, microelectronică și nanotehnologii, a depășit pragul de 11 000 de citări ale publicațiilor științifice, potrivit Google Scholar Citations.

Foto: Facebook/Oleg Lupan

Oleg Lupan activează de mai mulți ani în cadrul Universității Tehnice din Moldova, absolvent și el al acestei instituții de învățământ superior. Este titular al Departamentului Microelectronică și Inginerie Biomedicală, Facultatea de Calculatoare, Informatică și Microelectronică, UTM.

„Un record absolut! Este primul savant din Republica Moldova care reușește această performanță, numele său figurând în lista celor mai citați cercetători din lume, realizată de Web of Science. Felicitări, domnule Profesor! Felicitări, Universitatea Tehnică din Moldova!”, este mesajul publicat pe Facebook, de cei de la Departamentul Microelectronică și Inginerie Biomedicală, UTM.

În primăvară, Oleg Lupan a fost supranumit primul savant de la noi care a trecut pragul a 10 000 de citări ale publicaţiilor ştiinţifice, conform aceleeași platforme, ceea ce înseamnă că acum și-a menținut titlul.


Pub