Belgia și Olanda organizează un campionat comun de baschet, începând cu anul viitor

Belgia şi Olanda vor organiza, de anul viitor, un campionat comun de baschet numit BeNeLeague, cu scopul de a spori popularitatea acestui sport într-o zonă de aproape 30 de milioane de locuitori, scrie Agerpres.

Foto: bleacherreport.com

Joi seara, cele două ligi profesioniste au anunţat rezultatul unui an de eforturi pentru a reuni 22 de cluburi de elită (10 belgiene şi 12 olandeze). Fiecare club a fost chemat să voteze.

„Din partea belgiană, nouă din cele zece cluburi au aprobat propunerea, unul s-a abţinut. În partea olandeză, toate cele 12 cluburi fără excepţie au aprobat planul'', se arată într-o declaraţie comună a Ligilor de baschet din cele două ţări.

„Scriem istoria sportului în Olanda prin crearea unei ligi transfrontaliere, de înaltă calitate, cu o piaţă potenţială de 28,5 milioane de locuitori'', a comentat Arthur Goethals, preşedintele Ligii olandeze.

Sezonul va începe cu două competiţii naţionale de ambele părţi ale frontierei. Apoi vor fi două grupe binaţionale, una cu primele cinci echipe din fiecare ţară, iar cealaltă cu următoarele.

Un campionat belgiano-olandez există deja la handbal cu douăsprezece echipe. Cu toate acestea, un astfel de proiect preconizat şi în fotbal nu a avut până acum succes.

În baschet, ligile celor două ţări trebuie să formeze acum organe comune de supraveghere.

Potrivit Le Soir, campionatul unic de baschet va începe sezonul viitor „pentru minimum trei ani''.


Pub