Principală  —  IMPORTANTE   —   Dumitru Vicol, fondatorul unui important…

Dumitru Vicol, fondatorul unui important agent economic de pe piața nucilor și a fructelor uscate din R. Moldova, s-a stins din viață

Sursa: infotag.md
Sursa: infotag.md

Omul de afaceri, Dumitru Vicol, s-a stins din viață în urma complicațiilor provocate de Covid-19. Despre deces, a anunțat jurnalistul și analistul politic Anatolie Golea printr-un mesaj pe pagina sa de socializare, în care transmite condoleanțe soției regretatului.

În postare se arată că omul de afaceri a decedat la două săptămâni după ce a fost internat în spital ca urmare a confirmării pozitive cu noul coronavirus.

„Nu pot reda prin cuvinte durerea imensa, provocată de pierderea bunului prieten – Dumitru Vicol… Atâtea ar fi de spus! Întâlnirile noastre de suflet, călătorii, peripeții, discuții la un pahar de vin sau Nimorinca… Exact acum 2 săptămâni vorbeam cu el, peste câteva zile după ce a fost internat in spital. Nici nu bănuiam ca poate fi ultima noastră discuție… Era plin de optimism, sigur ca peste câteva zile bate el covidul asta și ne vedem neaparat ca demult nu ne-am văzut (tot din cauza restricțiilor)… Avea atatea de făcut! […] Drum lin, Draga Prietene! Vei rămâne mereu in inimile noastre!”, a scris Anatolie Golea pe pagina sa de Facebook.

În 2017, Ziarul de Gardă scria că familia Vicol gestionează afaceri de milioane, Dumitru Vicol fiind fondatorul firmelor „Monicol” SRL şi „Monistar” SRL. Prima pare a fi cel mai important agent economic de pe piaţa nucilor şi a fructelor uscate din R. Moldova, iar cealaltă deţine brandul „Nimorinka”, care produce şi comercializează băuturi alcoolice. Totodată, familia Vicol are legături apropiate cu fostul premier Pavel Filip, după ce în 2016, Iulian, fiul actualului lider al Partidului Democrat, s-a însurat cu Nicoleta, fiica lui Dumitru Vicol.