Serviciile secrete ruse au încercat să-l otrăvească din nou pe Navalnîi până la plecarea acestuia în Germania

by D M
Distribuiti mai departe...

Kremlinul ar fi încercat de două ori, în august, să-l otrăvească pe principalul opozant al lui Vladimir Putin, scrie publicația britanică The Times, care citează surse din serviciile de informații occidentale, relatează digi24.ro.

Prima tentativă de otrăvire a avut loc pe 20 august, când agenți ruși ar fi intrat în camera de hotel a lui Aleksei Navalnîi, unde i-ar fi picurat o substanță neurotoxică pe haine. Acestuia i s-a făcut rău brusc în avion în timpul ce zbura din Siberia către Moscova. Aeronava a aterizat de urgență și opozantul a fost dus la spital.

A doua tentativă de otrăvire a lui Navalnîi ar fi avut loc chiar înainte ca acesta să fie transportat la Berlin pentru tratament.

Laboratoare medicale din trei țări – printre care unul francez şi unul german, ale căror rezultate au fost confirmate de Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) – au arătat că principalul opozant al lui Vladimir Putin a fost otrăvit cu noviciok.

 

Săptămâna aceasta, președintele rus Vladimir Putin a afirmat că nu vede motive pentru declanşarea unei anchete în Rusia asupra otrăvirii principalului său opozant.

„Dacă o persoană a fost foarte aproape de moarte, asta nu înseamnă că trebuie deschisă de fiecare dată o anchetă penală”, a declarat Putin, cu prilejul reuniunii de joi a Consiliului consultativ pentru drepturile omului de pe lângă Kremlin.

 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.