(foto) Savantul moldovean Oleg Lupan a depășit pragul de 11 000 de citări potrivit Google Scholar

Oleg Lupan

Oleg Lupan, profesorul și omul de știință în fizica stării solide, microelectronică și nanotehnologii, titular al Departamentului Microelectronică și Inginerie Biomedicală din cadrul Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică, UTM, a trecut pragul a 11 000 de citări ale publicațiilor științifice conform platformei Google Scholar Citations.

Este primul savant din Republica Moldova care reușește această performanță, numele său figurând în lista celor mai citați cercetători din lume realizată de Web of Science (WoS).

Oleg Lupan este titular la Departamentul Microelectronică şi Inginerie Biomedicală, Facultatea Calculatoare, Informatică şi Microelectronică din 2012, activând în sânul UTM timp de 27 de ani, trecând toate treptele de formare – inginer-electronist, lector, conferențiar, profesor universitar. Peste un sfert de secol, și l-a dedicat educației tinerei generații și cercetării în cadrul unicei instituții de învățământ superior de profil ingineresc din R. Moldova. A activat și ca cercetător științific la cel mai mare Centru de cercetări științifice din Franța, CNRS, profesor, savant și expert invitat la prestigioase universități din SUA, Germania, Franța ș.a., poziții ocupate prin concursuri internaționale. Cercetările sale se concentrează pe elaborarea și integrarea nanomaterialelor în nanosenzori și dispozitive de dimensiuni sub 100 de nanometri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente