image
Sursa foto: Jurnal.md/ Nadejda Roșcovanu

În așteptarea testului Covid: O familie din Chișinău acuză medicii de la Institutul de Medicină Urgentă de neglijență

O familie din Chișinău reclamă neglijența unor medici din cadrul Institutului de Medicină Urgentă. Aceștia ar fi ignorat o pacientă în etate, care este nevoită să aștepte prea mult rezultatele testului la COVID, care încă nu sunt. Directorul adjunct al spitalului respinge aceste acuzații.

Alina Bardari povestește că joi a chemat ambulanța pentru bunica ei, Maria Ababii. În vârstă de 77 de ani, a făcut un blocaj urinar. Ajunsă la Institutul de Medicină Urgentă, femeii i-a fost făcută o tomografie a toracelui, fiind apoi suspectată că are COVID-19. Au urmat o serie de analize, precum și testul la COVID. De atunci, femeia stă în izolator.

„Ea are 24 de ore de când este fără supraveghere, este cu febră, cu hipertensiune, are tratament pe care îl lua în continuu pentru bolile cronice, care a fost întrerupt, respectiv, poate să dea agravări la celelalte boli ale ei. Cu dânsa vorbim, ea tremură tot cu pat, nimeni nu a intrat de dimineață la ea. Nici măcar un medic, nici măcar o asistentă, poate nici măcar nu mai are pe cine să vadă”, spune Alina Bardari.

Am mers la Institutul de Medicină Urgentă. Acolo am întâlnit-o pe fiica pacientei, care a venit să îi transmită medicamentele vitale.

„Au luat-o cu două motive serioase la spitalizare. Mama nu voia să meargă la spital, spunea că acolo nimeni nu se va uita la ea, că este deja în vârstă și acolo o să o omoare, mai bine să moară acasă. Azi până la amiază nimeni nu i-a deschis ușa, nu i-a dat o pastilă de paracetamol să ia. Eu știu că nu ajung medici, eu tot înțeleg, dar să lași omul în durere, având și cartela medicală, chiar în modul asta să o lași să moară? Chiar așa trebuie se murit?", a menționat Rodica Bardari.

Directorul adjunct al Spitalului de Medicină Urgentă, Igor Curov, respinge acuzațiile respective.

„Pacienta este spitalizată în izolatorul clinic al Departamentului de Medicină Urgentă, al institutului de Medicină Urgentă a fost examinată și deja primește tratament. Clar lucru că până la obținerea rezultatului la COVID, ea va rămâne în izolator. După rezultat, vom decide în care secție va fi redirecționată pacienta”, a spus acesta.

Potrivit directorului adjunct al instituției, această săptămână este mai grea, întrucât mulți pacienți sunt diagnosticați cu COVID.

Rodica Bardari susține că imediat ce a făcut public acest caz, a fost contactată la telefon de către o persoană, care a întrebat-o cine este și ce funcție are. Femeia spune că s-a simțit intimidată.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: