Actualitate

Mâine Moscova poate să schimbe macazul şi Dodon să fie cel care poate avea dosare penale şi Usatîi să fie cel purtat pe braţe de Moscova

Igor Dodon merge în vizită în Federaţia Rusă pentru a se asigura că rămâne în continuare exponentul principal al intereselor Kremlinului în R. Moldova, dar şi pentru a justifica pierderea alegerilor prezidenţiale. Însă, Dodon ar putea avea „surprize” la Moscova, dat fiind că nu a putut realiza în R. Moldova obiectivele pe care şi le-a asumat în faţa liderilor de la Kremlin. De această părere este preşedintele Institutului pentru Iniţiative Strategice de la Chişinău, Vladislav Kulminski şi preşedintele Uniunii Salvaţi Basarabia, Valeriu Munteanu, membru al Mişcării politice Unirea.

Prezenţi în platoul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova, cei doi invitaţi au afirmat într-un glas că Igor Dodon a făcut promisiuni „irealizabile” ruşilor, iar aceştia nu iartă oamenii care nu-şi onorează promisiunile.

„Moscova nu crede în lacrimile celor care mai ales pierd, cazul lui Igor Dodon. El înţelege acest lucru şi a făcut câteva acţiuni înainte de a ajunge la Moscova, pentru a demonstra Kremlinului că este foarte ascultător şi face tot ce-i cere Moscova. (…) Igor Dodon are o temere rezonabilă că Moscova ar putea miza în continuare pe Renato Usatîi, chiar dacă există anumite probleme penale cu Renato Usatîi în Rusia, mâine Moscova poate să schimbe macazul şi Igor Dodon să fie cel care poate avea dosare penale şi Renato Usatîi să fie cel purtat pe braţe, dacă Dodon nu mai trage la carul Federaţiei Ruse”, a declarat fostul deputat, Valeriu Munteanu.

Acesta a subliniat că „ruşii sunt foarte duri şi nu vor da doi bani pe lacrimile lui Dodon”.

Vladislav Kulminski afirmă că Igor Dodon a trebuit să plătească Rusiei pentru susţinere cu interesele naţionale ale R. Moldova.

„Nu ştiu pentru ce merge Igor Dodon acolo, dar pot să vă spun că această relaţie nu este sănătoasă, pentru că spre regret orice susţinere care vine din afara ţării trebuie să fie achitată, este o notă de plată pe care tu o achiţi şi care deseori o achiţi cu interesele statului. Anume aşa i s-a întâmplat lui Igor Dodon. Relaţia cu Federaţia Rusă a fost singura sursă de susţinere pentru Igor Dodon şi el a achitat această notă de plată cu mai multe promisiuni care au adus un anumit prejudiciu interesului statal. El a făcut mai multe promisiuni acolo şi va fi foarte greu să revenim la situaţia anterioară”, a declarat Kulminski.

Amintim că Igor Dodon a anunţat că pleacă într-o vizită la Moscova imediat după învestirea Maiei Sandu în funcţia de preşedinte, pentru a se întâlni cu mai mulţi decidenţi ruşi. Aceasta a mai precizat că împreună cu el va merge şi conducerea PSRM.

http://tvrmoldova.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *