(video) Stadionul Republican, pista de relansare a lui Vasile Tarlev în politică: „Dacă nu i-a dus capul pe niciun politician, cred că o să trebuiască să mă întorc eu”

Stadionul Republican ar putea fi motivul pentru care fostul premier Vasile Tarlev revine în politică. Tarlev a declarat în cadrul unei emisiuni de la TV8, că deocamdată se gândește să revină pe eșichierul politic, dar dacă ia o decizie finală în acest sens primul lucru pe care îl va face va fi construcția stadioului.

„Dacă nu i-au dus capul pe niciun politician și capacitățile să construiască acest stadion, istoric pentru țara noastră, cred că o să trebuiască să mă întorc eu în politică ca să duc la bun sfârșit.

- Reveniți în politică?

- Încă nu știu, dar mă gândesc.

- Cu un partid politic?

- Mă gândesc, dar dacă și revin primul lucru va fi reconstrucția stadionului Republican”, a spus Tarlev, în cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8.

Partidul Socialiștilor din Moldova a anunțat că se va depune o sesizație la Curtea Constituțională pentru a verifica constituționalitatea legii privind transmiterea stadionului Republican pentru construcția ambasadei Statelor Unite. Socialiștii spun că legea adoptată în 2018 prin care s-a dispus acordarea terenului pentru construcția edificiului misiunii diplomatice americane este neconstituțională.

Stadionul Republican rămâne în proprietatea statului, iar pe spațiul acestuia vor putea fi construite doar obiective sportive culturale. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat la ședința Parlamentui din 3 decembrie.

Legea prin care terenul fostului Stadion Republican a fost întors în proprietatea statului a intrat în vigoare, fiind publicată în Monitorul Oficial. Asta chiar dacă există sesizări la Curtea Constituțională pe marginea acestei legi, depuse de Platforma DA și Partidul Democrat. legea a stârnit și critici dure din partea Ambasadei SUA la Chișinău, care a vrut să-și construiască un nou sediu pe acel teren.


Pub