(video) Năstase vrea să-l dea în judecată pe Usatîi pentru calomnie: „Nu la ziua mea de naștere a fost Plahotniuc, dar la a lui Usatîi”

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase susține că îl va da în judecată pe Renato Usatîi, dacă nu își va cere scuze publice pentru declarațiile calomnioase făcute în timpul campaniei electorale. Mai mult, Năstase amintește despre perioada anului 2016, atunci când primarul de la Bălți ar fi fost în relații bune cu Vlad Plahotniuc. În context, liderul Platfomei DA spune că nu îl interesează trecutul, și își dorește să nu mai fie lansate declarații false despre acesta.

„I-am cerut să vină cu scuze publice, dacă nu vor fi, îl voi da în judecată pentru declarații false, nu este prima dată când se ocupă de astfel de lucruri. Pe mine nu mă interesează nici tovarășul Dodon și nici Usatîi. Îmi doresc doar astfel de tovarăși să nu spună minciuni. Așa cum am acționat și în trecut, la fel voi face și cu Usatîi și alții care îi vor urma exemplul.

Renato Usatîi are partidul său, nu am nimic personal cu el, nu am făcut coaliție și nici nu intenționez să fac vreodată, am participat la dezbateri, de ce când era alături de mine nu spunea nimic. A mers la nu știu ce emisiune în timpul campaniei electorale și a vorbit despre mine și nu este prima dată”, a declarat Andrei Năstase.

Ei ambii știu ce relație a avut Usatîi cu Plahotniuc. Internetul este plin, nu la ziua mea de naștere a fost Plahotniuc, dar la a lui Usatîi. Și chestiuni cu Plahotniuc nu eu am avut, dar Usatîi. De aceea prefer să las trecutul și să privesc înainte”, a adăugat liderul Platformei DA.

În timpul campaniei electorale cei doi candidați au participat la mai multe dezbateri. La mijlocul lunii octombrie Renato Usatîi spunea că dacă va fi nevoie, va apela și la forță pentru a „scăpa țara de hoțomani”. În replică, Andrei Năstase, care candida și el la funcția de șef al statului, i-a spus că asemenea abordări nu sunt pentru Republica Moldova și că un Plahotniuc a fost deja „fugărit” din țară, iar un al doilea nu va mai fi. Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterilor electorale de la Radio Moldova.


Pub