Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Dorin Chirtoacă, obligat de…

DOC Dorin Chirtoacă, obligat de judecată să dezmintă prin Facebook informațiile publicate într-o postare în adresa lui Igor Dodon și să-i achite despăgubiri de 100 de lei

Liderul Partidului Liberal din R. Moldova (PL), Dorin Chirtoacă, a fost obligat, printr-o decizie a magistraților de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, să dezmintă informațiile postate la 18 august într-un mesaj pe pagina de Facebook în care a vorbit despre „vacanța lui Igor Dodon în Turcia”.

Instanța de judecată a constatat că informațiile postate de Chirtoacă atunci „sunt false și defăimătoare, care lezează onoarea, demnitate și reputația profesională a lui Igor Dodon” și îl obligă pe liberal să facă o nouă postare pe pagina lui Facebook în care să dezmintă informațiile publicate anterior.

O Hotărâre în acest sens a fost emisă de către Judecătoria Chișinău, sediul Centru, la 1 decembrie 2020.

Astfel, judecătorul Alexandru Sandu a constatat că informațiile răspândite de liderul liberalilor, Dorin Chirtoacă sunt „defăimătoare”.

Potrivit hotărârii instanței, pe lângă mesajul pe care va trebui să-l posteze pe Facebook, Chirtoacă va mai trebui să mai achite în folosul lui Dodon cheltuielile de judecată rezultate din plata taxei de stat în mărime de 100 lei.

În conformitate cu art. 236-241 CPC, instanţa de judecată hotărăşte:

A constata ca fiind defăimătoare informațiile răspândite de Dorin ***** în data de 18.08.2020 prin intermediul rețelei de socializare Facebook, în care a indicat ”(…)vacanța pe ascuns, de 2 mln. de lei pentru *****…***** nu este la Moscova. El a plecat de vineri, prin Moscova în Turcia, la mare, pe ascuns, fiindu-i rușine să recunoască unde se duce de fapt, cheltuind în acest scop suma astronomică de peste 2 milioane de lei”.

A obliga pe Dorin *****, să dezmintă informațiile false și defăimătoare prin intermediul rețelei de socializare Facebook cu următorul text: „Informațiile publicate de către Dorin *****, în data de 18 august 2020, prin intermediul rețelei de socializare Facebook” și anume:”(…)vacanța pe ascuns, de 2 mln. de lei pentru *****…***** nu este la Moscova. El a plecat de vineri, prin Moscova în Turcia, la mare, pe ascuns, fiindu-i rușine să recunoască unde se duce de fapt, cheltuind în acest scop suma astronomică de peste 2 milioane de lei”-sunt false și defăimătoare care lezează onoarea, demnitatea și reputația profesională a domnului ***** Igor”.

A percepe de la Dorin ***** în folosul lui ***** Igor cheltuielile de judecată rezultate din plata taxei de stat în mărime de 100 lei”, se menționează în Hotărârea Judecătoriei Chișinău, sediul Centru.

Mesajul postat de Chirtoacă la 18 august 2020:

Pe timp de pandemie, seceta si proteste – vacanta, pe ascuns, de 2 mln. lei pentru Dodon 1. Marti, 11 august – 15…

Publicată de Dorin Chirtoacă pe Marţi, 18 august 2020

Hotărîrea poate fi atacată la Curtea de Apel Chişinău în termen de 30 de zile.

Decizia Judecătorie Chișinău:

Chirtoaca și Dodon by Ziarul de Gardă