Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Ambasada SUA a organizat al…

Ambasada SUA a organizat al 18-lea Congres Alumni, reuniunea anuală a absolvenților programelor de schimb

La Chișinău are loc în aceste momente cea de-a 18-a reuniune a absolvenților din Moldova a programelor de schimb americane. Congresul Alumni din acest, „Cu succes împreună” se desfășoară în premieră în regim online.

La eveniment și-a anunțat prezența și Ambasadorul SUA în Reublica Moldova, Dereck Hogan, iar online sunt așteptați sute de absolvenți ai tuturor programelor de schimb americane. Aceștia urmeză să-și împărtășească experiențele trăite și să vină cu idei și practici noi care ar putea duce la dezvoltarea comunității.

În acest an, absolvenții vor avea parte și de o oportunitate interesantă. Fiecare participant la congres are ocazia de a se alătura unui grup creat de organizatori și care pe viitor se va întâlni cu Ambasadorul SUA cu care să discute despre subiectele propuse. de asemenea, în cadrul evenimentului, vor fi premiați cei mai buni absolvenți ai anului în urma unui vot al tuturor participanților.

Potrrivit datelor Ambasadei SUA de la Chișinău, peste 5000 de moldoveni au avut şansa de a participa în cadrul programelor de schimb finanţate de Guvernul Statelor Unite. Programele pentru absolvenţi au scopul de a susţine absolvenţii – participanţi ai programelor de schimb finanţate de Guvernul Statelor Unite – să implementeze experienţa acumulată în Statele Unite şi să o împărtăşească cu alţi cetăţeni din Republica Moldova. Mai bine zis, programele date ajută absolvenţii să transforme Moldova într-o ţară cu o democraţie stabilă şi prosperă.

Pentru a realiza obiectivul dat, Programele pentru absolvenţi:

  • Oferă asistenţă logistică absolvenţilor în planificarea evenimentelor.
  • Acordă spaţiu pentru conferinţe şi discuţii iniţiate de către absolvenţi.
  • Promovează menţinerea legăturii între absolvenţii tuturor programelor de schimb finanţate de Guvernul Statelor Unite.
  • Oferă informaţii despre oportunităţi de creştere profesională în Statele Unite ale Americii, Europa Centrala şi de Est şi anunţuri privind locurile vacante în Republica Moldova.
  • Editează şi distribuie trimestrial buletinul Alumni News, cu informaţii despre evenimentele dedicate absolvenţilor şi istoriile de succes ale acestora.
  • Organizează seminare şi activităţi pentru dezvoltare profesională.
  • Organizează activităţi sociale şi ecranizări.
  • Oferă absolvenţilor granturi mici.

Programul pentru Absolvenţi cooperează intensiv cu Consiliul Absolvenţilor, membrii căruia sunt aleşi anual de către Comunitatea Absolvenţilor. Consiliul Absolvenţilor este format din Preşedinte, Secretar, Trezorier, Director pe Comunicare şi trei reprezentanţi ai regiunilor geografice ale ţării: Nord, Centru şi Sud.

Prin intermediul Consiliului Absolvenţilor, absolvenţii cooperează în planificarea şi implementarea activităţilor la nivel local şi regional. Prin acest model de colaborare, absolvenţii sunt capabili să producă un impact mai mare, şi astfel, împreună să aducă mai multe schimbări pozitive în Moldova.