icon

Mesajul Prim-ministrului Ion Chicu adresat Trupelor de Carabinieri ale Ministerului Afacerilor Interne.

12-12-2020 10:14
1,101

Trupele de Carabinieri ale Ministerului Afacerilor Interne marchează astăzi 29 de ani de la fondare.

Vin cu un mesaj de felicitare pentru întreaga echipă de carabinieri ce formează principala instituție specializată în apărarea obiectivelor și misiunilor diplomatice, care participă la gestionarea ordinii publice.

Statutul militar al Trupelor de Carabinieri presupune apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor Republicii Moldova, precum și asigurarea și restabilirea ordinii publice, prevenirea și descoperirea infracțiunilor.

Carabinierilor le revine misiunea de protecție a obiectivelor de importanță deosebită, precum și asigurarea regimului stării de urgență instituit cu diferite ocazii în țară.

Le mulțumim și suntem recunoscători carabinierilor care zilnic sunt prezenți la datorie și astfel responsabilizează societatea să respecte ordinea și legile țării. Suntem mândri de voi, așa cum se mândresc și familiile voastre pentru că ați ales să purtați cu cinste uniforma de carabinier și vă îndepliniți misiunea cu demnitate și responsabilitate.

Onoare și recunoștință aducem veteranilor Inspectoratului General de Carabinieri al MAI, care continuă să transmită experiența generației tinere. Veteranii știu cel mai bine cum pe timp de pace și fii un bun polițist, iar pe timp de asediu - un militar calificat.

Profit de ocazie ca să felicit întreaga echipă de carabinieri și să le doresc sănătate, tărie de caracter, bunăstare și mult succes în misiunea lor nobilă.

Cu deosebit respect,

Ion CHICU
Prim-ministrul Republicii Moldova

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30