Lista aplicațiilor mobile care te ajută să-ți diversifici interesele și să-ți faci prieteni noi

aplicatie-920×518

De-a lungul anilor, echipa #diez vă informează despre lansarea diferitelor aplicații mobile din diferite domenii. Ne-am gândit să le adunăm pe toate într-un singur articol, ca să vă fie mai ușor și mai comod să le explorați.

 Drepturile tinerilor la locul de muncă

Această aplicație mobilă este menită să ajute tinerii din Republica Moldova să-și cunoască drepturile în domeniul muncii și să fie mai bine pregătiți pentru a intra pe piața muncii.

Aplicația va ghida tinerii să învețe despre contractele de muncă, securitatea socială, condițiile de muncă, sănătatea și securitatea muncii. Fiecare subiect este introdus prin teste, întrebări și teste-istorioare, prezentând situații din viața reală.

Mai multe detalii vezi AICI.

ECO ALERT

Platforma permite cetățenilor să sesizeze ușor și rapid Inspectoratul pentru Protecția Mediului (și alte instituții responsabile de segmente dedicate) în legătură cu problemele de mediu și folosirea irațională a resurselor naturale în Republica Moldova.

Fiecare alertă transmisă prin aplicația ECO ALERT va ajunge la Inspectoratul pentru Protecția Mediului în format de sesizare electronică și va fi procesată de către IPM. Prin urmare, IPM, în calitate de beneficiar, urmează să utilizeze un instrument inovativ care va eficientiza procesele interne de lucru pentru prelucrarea sesizărilor. CNM a semnat un acord de colaborare prin care a transmis Platforma Națională Civică.

Mai multe detalii vezi AICI.

Site-ul aplicației îl vezi AICI.

Seek 

Seek (Caută) este o aplicație realizată de iNaturalist – o rețea socială dedicată iubitorilor naturii, care vă poate ajuta să identificați orice fel de plantă cu ajutorul unei simple fotografii făcute cu telefonul mobil.

Asemănător cu Shazam, aplicația care poate identifica o anumită melodie pe baza înregistrării audio a acesteia, Seek folosește o tehnologie de recunoaștere a imaginilor pentru a identifica diferite specii de plante.

Mai multe detalii vezi AICI.

Dictie.ro

Acum puteți face exercițiile pentru o vorbire corectă cu ajutorul aplicației dictie.ro. Ea poate fi descărcată în mod gratuit atât din Google Play cât și din App Store.

Aplicația vă va testa cunoștințele de limbă română, secțiunea Quiz fiind alcătuită din peste 700 de întrebări cu greșeli frecvente de limba română, iar tu trebuie să alegi varianta corectă. Gradul de cunoștințe se măsoară de la Nivelul 1 la Nivelul 4. O altă secțiune de aplicației este „Exersează”, unde îți vei putea antrena dicția.

Mai multe detalii vezi AICI.

Media Radar

Media Radar este o aplicație mobilă care evaluează credibilitatea site-urilor de știri în urma monitorizării acestora și atribuirii scorurilor pentru fiecare.

Ea oferă date privind gradul de credibilitate a site-urilor mai multor instituții media de la noi după ce platformele sunt evaluate în baza mai multor criterii stabilite în metodologia de monitorizare – de la calitatea materialelor jurnalistice, la prezența datelor de contact și a politicii editoriale. În funcție de punctajul obținut, fiecărui site îi sunt atribuite verdicte despre cât de credibil, mai puțin sau deloc este fiecare portal informațional. Utilizatorii aplicației sunt notificați imediat după modificarea scorului oferit unui site. Totodată, există opțiunea prin care consumatorii de media pot afla date doar despre portalul de care sunt interesați.

Aplicația Media Radar este disponibilă în limbile română și rusă și poate fi descărcată din Magazinul Play sau din App Store.

Mai multe detalii vezi AICI.

Moldova Wines

Moldova Wines este prima aplicație magazin online de vinuri 100 % moldovenești, care face livrări la domiciliu în orice colț al UE, al Australiei și al SUA.

Aplicația pentru Android o găsiți aici: Moldova Wines.
Aplicația pentru iOS o găsiți aici: Moldova Wines.

Gumka.me

Este „o piață” online unde poți vinde sau cumpăra haine second-hand. Creatorii acestei platforme spun că aici, ca într-o piață obișnuită, poți găsi haine de marcă și calitate bună la un preț mic.

Utilizarea acestei platforme este complet gratuită. Pentru încărcarea anunțurilor pe platformă este nevoie de înregistrare (prin Facebook sau e-mail). După înregistrare, utilizatorii vor putea crea anunțuri pe pagină. De asemenea, utilizatorii, care vor să vândă ceva, vor trebui să indice numărul de telefon, dar și localitatea.

Platforma poate fi accesată AICI!

WineMate

Aici, utilizatorii au ocazia să întâlnească oameni noi sau prieteni vechi, alături de care să servească un pahar de vin prin video streaming și să comunice pe chatul aplicației doar cu persoane care au aceleași viziuni. Pentru ca experiența să fie una frumoasă, serviciul „Compatibilitate” integrat în aplicație va recomanda doar persoane cu aceleași interese.

Opțiunea WineChat din aplicația WineMate presupune doar înregistrarea în program și completarea unui formular simplu despre preferințele și viziunile utilizatorului. Iar video streaming-ul din chat este posibil doar prin scanarea prealabilă a codului de care a sticlei de vin de la îndemâna fiecărui utilizator în parte.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente