Inspectorii ANTA au întocmit circa 900 de procese-verbale șoferilor care transportau ilegal, contra cost persoane și colete

20201212_100814

În perioada 7-11 decembrie, Agenția Națională Transport Auto (ANTA) a continuat acțiunile de prevenire și combatere a transportului ilicit de mărfuri și persoane în trafic național și internațional. Inspectorii au aplicat sancțiuni prin întocmirea a 62 de procese-verbale pentru încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane, mărfuri și colete.

Pentru 26 de conducători auto a fost aplicată și măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare.

Alți opt operatori de transport rutieri s-au ales cu amendă în mărime de 80 000 de lei, pentru depășirea cu cel puțin 20 % a masei totale maxime admise pentru vehicule rutiere și altele.

De la începutul anului 2020 și până în prezent, pentru transportarea ilicită contra cost de persoane, mărfuri și colete și/sau prestarea serviciilor contra cost în lipsa înregistrării în Registrul Operatorilor de Transport Rutier, de către inspectorii Agenției au fost întocmite 890 de procese-verbale cu privire la contravenție, cu aplicarea măsurii de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier și amenzilor contravenționale în mărime de 2 609 850 de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente