fbpx

Marea Britanie: Un pui de girafă, botezat Margaret în onoarea primei persoane vaccinate împotriva virusului COVID-19

Un pui de girafă care a venit pe lume săptămâna aceasta în Marea Britanie a primit numele Margaret, în onoarea primei persoane vaccinate împotriva maladiei COVID-19 în această ţară, informează DPA.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Margaret Keenan, în vârstă de 90 de ani, a fost prima persoană din lume care a fost imunizată marţi cu vaccinul dezvoltat împotriva noului coronavirus de compania germană BioNTech şi de gigantul farmaceutic american Pfizer, eveniment care s-a produs aproape simultan cu naşterea puiului de girafă, scrie Agerpres.

„Venirea pe lume a girafei noastre dragi în aceeaşi zi şi, de fapt, la aceeaşi oră cu mult aşteptatul moment al primei vaccinări împotriva COVID-19 reprezintă un adevărat moment de speranţă, unul pe care suntem atât de dornici să-l sărbătorim şi să ni-l amintim”, a spus Mark Holden, coordonatorul echipei de îngrijitori de la Whipsnade Zoo.

Potrivit acestei grădini zoologice din nordul Londrei, puiul de girafă Margaret aparţine unei subspecii de girafe ameninţate cu dispariţia, din care au rămas mai puţin de 9000 de exemplare la nivel global.

„Sperăm din suflet că Margaret Keenan va putea veni să-şi vadă tiza cât de curând, ca să putem să le facem cunoştinţă faţă în faţă”, a adăugat Mark Holden.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button