/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Ce spune Adriano Dulgher după ce a fost scos de sub urmărire penală 

missing
11 decembrie 2020, ora 21:11

Tânărul moldovean Adriano Dulgher, care în luna mai a apărut în spațiul public și s-a declarat proprietarul celor 1,5 milioane de euro, capturate de vameși, la Leușeni, a fost scos de sub urmărire penală. Informația a fost confirmată pentru TV8 de către procurorul-șef al PCCOCS, Ion Caracuian. Deși în luna mai Dulgher declara că el a trimis banii în Moldova, astăzi, procurorii spun că tânărul nu are  absolut nici o legătură cu aceștia.

Omul de afaceri a declarat pentru Tv8 că sunt banii lui și se va merge în instanță ca să demonstreze acest lucru.

ADRIANO DULGHER, OM DE AFACERI: „Această metodă a fost una legală. Legal înseamnă să fie ascunși într-un camion, în niște pachete? Legal e să ascunzi bani într-un pachet, în niște pachete? Nu, banii erau puși acolo și așteptați.”

Aceste declarații au fost făcute în luna mai, de către moldoveanul Adriano Dulgher, stabilit cu traiul în Maria Britanie. Atunci el se declara proprietarul banilor găsiți într-un TIR, la vama Leușeni, și afirmă că i-a obținut de la o companie de contrucții din Africa, care îi aparține. Astăzi, procurorul-șef al PCCOCS a declarat pentru TV8 că omul de afaceri a fost scos de sub urmărire penală din lipsă de probe, iar banii nu-i aparțin.

ION CARACUIAN, ȘEF PCCOCS: „Fiind verificate declarațiile acestei persoane și colaborate cu alte probe din dosar nu a fost stabilit că în acțiunile acestei persoane sunt întrunite careva elemente ale unii componente de infracțiune. Respectiv, persoana a fost scoasă de sub învinuire penală”.

Mai mult decât atât, procurorul Caracuian a menționat că Dulgher nu poate fi tras la răspundere pentru declarațiile false pe care le-a făcut în legătură cu banii capturați. Șeful PCOCOS susține că dosarul șoferului de camion, capturat la vamă, a fost expediat în judecată, iar investigațiile pe acest dosar continuă.

ION CARACUIAN, ȘEF PCCOCS: Concomitent, în faza de urmărire penală, a mai rămas dosarul pentru a fi investigate circumstanțele cum au apărut acești bani, la acea persoană în camion, de unde și care este proveniența lor. La moment, noi nu avem persoane învinuite ori bănuite pe acest dosar.”

Am încercat să obținem o reacție de la purtătoarea de cuvânt a președintelui Carmena Sterpu însă deocamdată aceasta nu ne-a răspuns la telefon.

Serviciul Vamal a depistat, pe 18 aprilie, la intrarea în punctul vamal Leușeni, într-un TIR de marca Mercedes, pachete pline cu valută nedeclarată. Conform procedurilor, TIR-ul, care venea din România și intenționa să intre în Republica Moldova, a fost supus verificărilor, iar în timpul controlului de rigoare, vameșii au depistat în cabina șoferului mai multe pachete și cutii cu bancnote de 20 și 50 de euro, nedeclarați. În total, vameșii au depistat peste 1,5 milioane de euro ascunși în tir”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram