/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Vasile Tarlev se gândește la ideea revenirii pe scena politică. „Primul plan ar trebui să fie reconstrucția Stadionului Republican”

missing
11 decembrie 2020, ora 22:46

Fostul premier Vasile Tarlev spune că se gândește la ideea de a reveni din nou pe scena politică din Republica Moldova.

Întrebat dacă revine în politică, Tarlev a spus că „încă nu știu, dar mă gândesc”. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru TV8 și difuzat la emisiunea „Întreabă Ghețu”.

Deocamdată, fostul premier spune că se gândește și la formula în care ar reveni din nou în politică.

„Dar dacă și revin, primul plan cred că ar trebui să fie reconstrucția Stadionului Republican”, a adăugat acesta.

Referindu-se la scandalul Stadionului Republican, Tarlev a menționat: „Dacă nu i-au dus capul pe niciun politician și capacitățile să construiască stadionul, cred că o să trebuiască să mă întorc eu în politică ca să duc la bun sfârșit”.

Stadionul Republican a fost închis în 2006, iar la un an mai târziu, la indicația fostului premier, Vasile Tarlev, acesta a și fost demolat.

Atunci, Tarlev promitea că, în locul stadionului, va fi construită o arenă modernă cu 20 de mii de locuri, o parcare imensă, dar și un hotel. Lucrările de reconstrucție așa și nu au mai început.

Interviul poate fi urmărit de la minutul 42:

Pe 19 aprilie 2001, în baza votului de încredere acordat de Parlament, a fost ales în funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova. În urma alegerilor parlamentare din Republica Moldova, la 6 martie 2005 a fost ales deputat în Parlament pe listele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova.

Ulterior, în 2005, în baza votului de încredere acordat de Parlament, a fost ales pentru a doua oară Prim-ministru al Republicii Moldova și a fost în fruntea Guvernului până în 2008.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram