/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Maia Sandu spune că va scoate gardul de la Președinție, după ce va fi învestită. Igor Dodon califică această intenție drept populistă

missing
11 decembrie 2020, ora 23:29

Președinta Maia Sandu spune că, la scurt timp după ce va fi învestită în funcție, va scoate gardul de metal, care a fost instalat în jurul Președinției. De partea cealaltă, Igor Dodon califică această intenție drept una populistă și spune că nu este niciun sens să fie scos gardul. Și trecătorii pe care i-am intervievat astăzi, au avut păreri împărțite. În timp ce unii au salutat ideea, alții spun că aceasta nu este o prioritate la etapa actuală, întrucât sunt multe alte probleme cu care se confruntă cetățenii.

MIHAELA DICUSAR, REPORTERĂ TV8: Gardul metalic din jurul Președinției a fost instalat în vara anului 2018, atunci când clădirea era renovată din banii turcilor. Acesta este similar cu gardul care împrejmuiește și sediul Parlamentului, care, la rândul lui, a costat în jur de 5 milioane de lei”.

După ce, în campania electorală, a declarat că gradul din jurul Președinției va fi scos, aseară, în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune, președinta aleasă a fost întrebată când se va întâmpla acest lucru…

MAIA SANDU, PREȘEDINTA ALEASĂ: „Trebuie să ajung în funcție și să organizăm la modul practic. Nu pot să vă spun, dacă va fi pe 25 sau pe 26. Se va întâmpla în scurt timp, după ce voi intra în funcție”.

De partea cealaltă, Igor Dodon a calificat intenția Maiei Sandu drept un act de populism, dar a precizat că acest gard a fost instalat încă pe vremea lui Vladimir Voronin.

IGOR DODON, PREȘEDINTE: „Care e sensul să te apuci acum de scos garduri? La Casa Albă, Biden va scoate gardul? Cui încurcă acest gard? Nu eu l-am instalat, el a fost instalat de Voronin, în 2009, după 7 aprilie. Dar ca să distrugi nu trebuie multă minte. Încercați să construiți ceva, nu să distrugeți. Dacă îl scoateți, viața va deveni mai bună în Moldova?”

Oamenii au păreri diferite despre această intenție a Maiei Sandu.  

Ar fi trebuit. Pentru gardul ăsta câte familii turcești plâng… Maia Sandu ce spune… sunt pentru ea”.

Asta ce, e problema cea mai mare acum. în țară? De scos sau de pus garduri?”

În principiu, acesta este un element al regimului totalitarist. Pe de altă parte, cum la noi vremurile sunt tulbure…01:13-01:18 poate să dea buzna ilegal”.

Anterior, Maia Sandu, spunea că va tăia costurile de întreținere a edificiilor administrate de Președinție. La fel, aceasta a precizat că va căuta o altă utilizare pentru vila rezidențială de la Condrița. Anul acesta, atunci când a fost aprobat bugetul de stat, pentru întreținerea clădirii Președinției, au fost prevăzute 35 de milioane de lei, cu 2,3 milioane mai mult decât în 2019.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram